• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kökü olmayanlar yok olmaya mahkûm

Yeniakit Publisher
2015-05-28 07:56:00 - 2015-05-27 22:20:31
Kökü olmayanlar yok olmaya mahkûm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gösteriye katılan tüm çocukları alkışladı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Hipoterapi Merkezi ve TİGEM tesislerinin toplu açılışı ile Arap atı tanıtım törenine katıldı.

Erdoğan, “Birçok konularda attığımız adımlar bazı kesimler tarafından eleştirilmiştir. Tabii tarihlerinden, kültürlerinden, medeniyetlerinden kopuk olanlar biliyorum ki işte buradaki bu tesisi de eleştireceklerdir. Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki o karşılamalar hep eleştiriye tabi oldu. Ama gelen misafirler tam aksine hep tebrikle buradan ayrıldılar... Kökü olmayanlar esen her rüzgarın önünde sürüklenip gitmeye mahkumdur. Biz köklerimize, tarihimize, kültürümüze sahip çıkacağız” dedi. Erdoğan, açılan tesislerin millete hayırlı olmasını diledi.
Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bazı AK Parti milletvekili adayları ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer de katıldı.Programda, açılışı yapılacak Şanlıurfa Ceylanpınar İşletmesi, Konya Gözlü İşletmesi, Bursa Karacabey İşletmesi, Eskişehir Anadolu İşletmeleri ile sinevizyon bağlantısı yapıldı.

Tarım Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, yatırım tutarı 367 milyon lira olan Ceylanpınar Tesislerinde helikopterle arazi üzerinde inceleme yaparak, kompleks hakkında bilgi verdi.

Bunun yanı sıra törende, Konya Altınova İşletmesi, Ankara Polatlı İşletmesi, Muğla Dalaman İşletmesi, Adana Çukurova İşletmesi ve Malatya Sultansuyu İşletmesinin de açılışları gerçekleştirildi.

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN CUMHURBAŞKANI ONURUNA GÖSTERİ

Zihinsel ve bedensel engelli çocukların gelişimine ve topluma adaptasyonuna katkı sağlamak için Beştepe Arap atı ve Tanıtım ve Hipoterapi Merkezi de açıldı.

Merkezin, yatırım tutarı 2 milyon lira olan ve 25 bin metrekare alan üzerine kurulduğu, bin metrekare profesyonel biniş alanına  sahip olduğu kaydedildi.

Merkezin açılışında, engelli çocuklar ata binerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösteri yaptı. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına, çocuklara oyuncak dağıtıldı.

Bedensel engelli olan ve yürüyemediği için görevlilerin kucağında getirilen bir kız çocuğunu seven ve kendisiyle sohbet eden Erdoğan, daha sonra gösteriyi izleyen ve ata binen çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, gösteriye katılan tüm çocukları alkışladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23