• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kotku dualarla anıldı

Yeniakit Publisher
2014-11-27 08:35:00 - 2014-11-27 08:24:00
Kotku dualarla anıldı

‘Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar, Çağımıza Işık Tutanlar’ projesi kapsamında düzenlenen programda bu ay, ‘Mehmet Zahit Kotku Hazretleri’ anıldı. Programda konuşan ESAM Genel Başkanı ve eski bakanlardan M. Recai Kutan “Böylesine büyük insanları anlatmak çok zor. İlim onları ifade etmekten aciz kalıyor” dedi.

AKİT / ANKARA - Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar, Çağımıza Işık Tutanlar’ projesi kapsamında düzenlenen programda bu ay, ‘Mehmet Zahit Kotku Hazretleri’ anıldı. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa, ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Başkanı ve eski bakanlardan M. Recai Kutan, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve çok sayıda öğrenci de hazır bulundu. Kur’an tilaveti ile başlayan programda Mehmet Zahid Kotku Hazretlerinin hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.

“BÜYÜK İNSANLARI ANLATMAK ÇOK ZOR”

Allah dostlarının bulunduğu topluluğun üzerine rahmetin indiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Recai Kutan, “Onlar topluma örnek olan değerli büyüklerimizdir. Onları çok yakından tanımamız lazım. Sevgili evlatlarım, Mehmet Zahit Kotku’yu görmeden sevdiniz. Peygamberimiz (S.A.V) buyuruyor ki; ‘Kişi ahrette sevdikleriyle beraber bulunacak.’ Böylesine büyük insanları anlatmak çok zor. İlim onları ifade etmekten aciz kalıyor” dedi. Mehmet Zait Kotku’nun Suriye cephesinde senelerce askerlik yaptığını hatırlatan Kutan, “Orada insanları İslam’a yönlendiren çalışmalarına devam etti. Gül yüzlü ve güler yüzlüydü. Akrabalarına dostlarına çok vefalı ve açık elli idi. Müslüman ahlakı ahlak-i Muhammediye olmalıdır. Şefkatliydi, sabırlıydı, latifeciydi, tıpkı Peygamber Efendimiz gibi. İnsanın kalbinden geçenleri bilirdi. İhtiyaç sahipleri talebini ortaya koymadan onların ihtiyaçlarını giderirdi rahmetli hocamız” diye konuştu. Öğrencilere İslam’ı en iyi şekilde öğrenip uygulamaları tavsiyesinde bulunan Kutan, “Ahlak-i Muhammediye’ye sahip olun. Güler yüzlü, tatlı dilli olun. Cömert ve hüsn-i zanlı olun, kötü huylardan uzak kalın” mesajını verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Recai Kutan’a ve Mehmet Zahid Kotku’nun talebesi Hacı Ahmet Efendi’ye içerisinde dua yazılı birer tablo hediye etti. Program bütün konuklara aşure ikramı ile sona erdi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23