• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KPSS mağdurundan suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2015-04-02 08:05:00 - 2015-04-02 08:05:26
KPSS mağdurundan suç duyurusu

Konya’da yaşayan Fars Dili ve Edebiyatı mezunu Serpil Albeni, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğu gerekçesiyle şikayette bulundu.

KONYA - Konya’da yaşayan Fars Dili ve Edebiyatı mezunu Serpil Albeni, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nde turizm zabıtası biriminde çalışan 37 yaşındaki Serpil Albeni, yaptığı açıklamada, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturmadan umutlu olduğunu söyledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduğunu aktaran Albeni, eğitim hayatına öğretmenlik hayaliyle başladığını belirtti.

300 KİŞİ FUL YAPINCA AÇIKTA KALDIM

Albeni, yaşadığı mahallede okuyan kız oranı çok düşük olmasına rağmen, öğretmenlik hedefi için şehir dışına çıkmayı göze aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Erzurum’da bölümümü çok severek okudum. Öğretmenlik hayalim vardı. Daha sonra öğretmenlik başvurularında bulundum. KPSS sınavına girdim. Bu sınavda istediğim puanı alamadım. Eğitim bilimlerinde de aynı şekildeydi. 2010 yılında kursa gitmeye karar verdim. Çok iyi hazırlanmış ve sınavı da iyi tamamlamıştım. Kursa gittim ve özel ders aldım. Hatta 2,5 yaşındaki çocuğumu komşuya bırakarak, ders çalışmaya gidiyordum. Çok çalıştım ve çaba gösterdim. Sınavdan 78-80 puan aralığında sonuç bekliyordum, olmadı. O dönem tercihlerde 47 puan alanların dış ilişkilere atandığını biliyorum. Çok ağladığım, umutlarım kırılmıştı. 300 kişi ful yapınca puan ve sıralama düştü. İstediğim puanı alamamıştım. Ondan sonra da bir daha sınava çalışmadım.”

“ÇALDIKLARI HAYATLARI GERİ ÖDEMELERİNİ İSTİYORUM”

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’nde iş hayatına atıldığını anlatan Albeni, “Haklarımızın çalındığını görüyorum. Hayatımızdan çaldıklarını düşünüyorum. İnşallah davalarla onların, çaldıkları hayatları geri ödemelerini ve bizim neler yaşadığımızı hissetmelerini istiyorum” diye konuştu.
Sınavın çok iyi geçmesine rağmen gelen sonuçla şoke olduğunu anlatan Albeni, neticenin kendisinde bazı şüphelere yol açtığını, hayal kırıklığı yaşadığını anlattı.

“MEMURİYETLERİ ALINSIN”

Albeni, soruşturmanın başlamasıyla büyük mutluluk yaşadığını belirterek, “Belki bir sonuç elde edemeyeceğim, çalınan haklarım geri gelmeyecek ama o arkadaşlardan memuriyetin alınmasını istiyorum. Hâlâ memuriyet hayali kuruyorum. Çok üzücü bir şey, bunu yapanların da aynı şeyleri yaşamasını diliyorum. Umutlarımızı çalanların cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENİM HAYATIMDA İKİ DEFA MAĞDUR OLDUM”

Öğrenim gördüğü yıllarda da başörtülü olmasından dolayı sıkıntılar yaşadığını ve peruk takmak zorunda kaldığını belirten Albeni, “Hayatımda iki kere mağduriyet yaşadım; okula başladığımda 28 Şubat darbesi, ikincisi ise 2010 yılında girdiğim KPSS sorularının çalınmasıyla.”

ŞİKAYET DİLEKÇESİ SAVCILIKTA

Serpil Albeni’nin avukatı Özlem Yılmaz ise, şikayet dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettiklerini söyledi.

‘KPSS HIRSIZLARINDAN HESAP SORULSUN’

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, 2010’daki KPSS’de usulsüzlük yapıldığının o dönem sıkça gündeme getirildiğini belirterek, iddia sahiplerinin ise yalancılıkla itham edildiklerini hatırlattı. Son dönemde ortaya çıkan gerçeklerin haklılığını ortaya koyduğunu ifade eden Koncuk, “Bu hırsızlığın içerisine girmiş olanlar, siyasi görüşü, ideolojisi grubu ne olursa olsun kimse ortaya çıkarılsın. Bunlar hukuk içerinde yapılsın. Şu anda alın teriyle hak ederek yüksek puan alanlar da ‘Acaba biz de yanar mıyız? Kargaşa ortamında zarar görür müyüz?’ kaygısı yaşıyor” değerlendirmesinde bulundu. Koncuk, usulsüzlük yaparak aldıkları yüksek puanlarla devlet kadrolarına girenlerin binlerce kişinin alın terini çaldığını belirterek,  “O hırsızlara, ‘ömür boyu yakalanmanın korkusunu yaşayacaksınız’ demiştim. Bu dönem geldi ama bu dönem, haklı ile haksızın hukuk içinde gerçekten ayırt edilebildiği bir dönem olmalı. Aksi takdirde bir intikam duygusuyla, bir hırsla yok etme anlayışıyla meselelere yaklaşılırsa suçu günahı olmayan binlerce insan da bundan rahatsızlık duyar” ifadesini kullandı.    

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23