• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurtulmuş: Ben dışarıdan değilim

Yeniakit Publisher
2014-08-29 16:07:00 - 2014-08-29 18:34:11
Kurtulmuş: Ben dışarıdan değilim

Numan Kurtulmuş, Kocatepe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin yeni kabine ile ilgili sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kocatepe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, "Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız" dedi.

Numan Kurtulmuş, "Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde, hakikaten geride hayırlı bir takım işler, eserler, izler bırakmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı

"Bizler inanmış insanlarız, kaderin bize vermiş olduğu, Cenab-ı Allah'ın takdir etmiş olduğu kader içerisinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ederiz" diyen Kurtulmuş, çok şerefli bir görevin kendisine tevdi edildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, bu süreçte elinden geleni yerine getirmeye gayret edeceğini belirterek, vatana ve millete hizmet için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

62. Hükümet'in Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bütün bakan arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah'ın yüz aklığı vermesini temenni ediyorum. Makamlar, gelip geçicidir. Hiçbir makam hiç kimseye, kadıya mülk değildir. Bizler de bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde, hakikaten geride hayırlı bir takım işler, eserler, izler bırakmayı nasip etsin."

"MAKAMLARIN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR"

Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin, "Dışarıdan atamalar parti içinde rahatsızlık neden olabilir yorumları vardı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Kusura bakmayın, bu tür şeyler kulislerde olur. Her kabine açıklamasından önce hem isimler üzerinde hem bir takım bu şekilde kulisler olur. Bizlere yansıyan herhangi bir şekilde böyle bir tepki ya da böyle bir hoşnutsuzluk söz konusu değildir. Nihayetinde hepimiz aynı partinin, kadronun insanlarıyız. 'Dışarıdan' lafını da yadırgadığımı ifade etmek isterim. Yani numan kurtulmuş dışarıdan birisi değildir, AK Parti bir koalisyon hükümeti değildir. Burada milletin yaklaşık yüzde 50'sinin oyunu almış bir parti vardır. Bendeniz de bu partinin uzunca bir müddettir genel başkan yardımcılığı görevini yüklenmiş birisiydim. O görev de olur, bu görev de olur, şurada olur, burada olur, ne benim için bu birşey fark ettirir ne de arkadaşlarımızın hiçbirisi için birşey fark ettirir. Mühim olan aynı doğrultuda yeni Türkiye'yi kurma mücadelesine omuz vermektir, büyük medeniyetimizi ihya ve inşa etme mücadelesine omuz vermektir. Makamların hiçbir önemi yoktur, orada oluruz, burada oluruz. Mühim olan bu perspektifin, doğrultunun, istikametin sürekli bir şekilde devam etmesidir. Ve bu istikamette dayanışma içerisinde güzel hizmetlere imza atabilmektir."

"GÖREVLENDİRMEYİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM"

Adı açıklandıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine de Kurtulmuş, "Ben de bu görevlendirmeyi televizyonlardan öğrendim, ben de haberlerden öğrendim. Dolayısıyla bundan sonra bir Bakanlar Kurulu toplantısı herhalde olacaktır ve ondan sonra başbakan yardımcılıkları arasındaki görev taksimatı yapılacaktır. Şu an itibariyle bu konularla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim" karşılığını verdi.

"Sizin için sürpriz bir açıklama mıydı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz şunu biliyoruz; Bizim için her türlü görev bu millete hizmet için Allah'ın rızasını kazanmak ve milletin duasını kazanmak için bir vesiledir. Şurada olursunuz, burada olursunuz, üniversite hocası olurken ne kadar Allah'ın rızasını, milletin duasını kazanmak için çalışıyorsak, genel başkan yardımcısı iken nasıl çalışıyorsak, sade bir vatandaş olarak nasıl çalışıyorsak, bu bulunduğumuz makamlarda da aynı şekilde çalışacağız. Dolayısıyla bizim için ne bu makamda olmanın önemi vardır... Asıl olan millete hizmettir, milletin duasını, Allah'ın rızasını kazanmaktır."

"Dışarıdan' sözünü yadırgadığınızı ifade ettiniz, mesajınız nedir açıklar mısınız?" sorusuna ise Kurtulmuş, "Herhangi bir mesaja gerek yok, ben AK Parti'nin genel başkan yardımcısıyım" cevabını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23