• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küstah Merkel 'gık' diyemedi

Yeniakit Publisher
2014-08-01 16:28:00 -
Küstah Merkel 'gık' diyemedi

Gazze'de günlerdir katliam yapan terör devleti İsrail son saldırılarda Almanya vatandaşı yedi kişilik bir aile de yok etti. İşgalin başında katliamı destekleyen ve 'İsrail'in tarafındayız' açıklaması yapan Almanya'nın küstâh başbakanı Merkel, kendi ülkesinin vatandaşlarının öldürülmesine de ses çıkaramadı.

İsrail'in 25 günü aşan 'koruyucu hat' adını verdiği katliamda yüzlerce sivil hayatını kaybetti.. İsrail'in saldırılarında ölenler arasında Batılılar da var. Son saldırıda 7 Alman vatandaşı bombaların kurbanı oldu.

Operasyonun ilk günlerinde yaptığı açıklamada 'kendini savunma hakkı söz konusu olduğunda İsrail'in tarafındayız' diyerek safını belli eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gazze'deki Alman vatandaşı Kilani ailesinin 7 ferdini birden kaybettiği vahşete de kulaklarını tıkamış durumda.

Ailenin en büyük oğlu olan 23 yaşındaki Ramsis, cenazeleri almak için Almanya'dan Gazze'ye gidemiyor. Babası, üvey annesi ve 5 kardeşini İsrail'in 21 Temmuz'daki hava saldırısında kaybeden Ramsis,
ailesinin yasını bile tutamazken, Berlin hükümetinden şu ana kadar herhangi bir kınama veya başsağlığı açıklaması gelmedi.

Bunun yerine İsrail'den sadece ölümlerle ilgili durumun aydınlığa kavuşturulması istendi. Alman pasaportu taşıyan Kilani ailesi, Gazze'deki saldırılardan kurtulma umudu taşıyordu. 

Aile hava saldırılarından kaçmak için 3 defa banliyölerden şehre taşınmıştı. Babasının Hamas ile hiçbir bağlantısının olmadığını söyleyen Ramsis, 'ailem ortada hiçbir sebep yokken öldürüldü' dedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Filistinli genç, 'Merkel yönetimindeki Alman hükümeti, her zaman İsrail'e sorgusuz desteğini önemle vurguluyor' derken, bir 'demokrasi ülkesi'nde Alman vatandaşları arasında böyle bir ayrım yapılmasından dolayı büyük hayalkırıklığı yaşadığını da ekledi.

Ramsis öldürülen aile üyelerinin Alman vatandaşı olması sebebiyle Gazze'deki ölümlere dünyanın dikkatini çekebileceğini umduğunu söylese de şimdiye kadar bu konuda bir kamuoyu oluşmuş değil.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23