• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KYK'dan Yepyeni Projeler

Yeniakit Publisher
2017-10-13 12:18:00 -
KYK'dan Yepyeni Projeler

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere eğitim faaliyetleri kapsamında yeni projeler hazırladı.

KYK'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl düzenlenecek KYK Akademi, KYK Sosyal Kültürel, KYK Turnuva ve Çınaraltı Gençlik Söyleşileri ile yurtlarda barınan öğrencilerin üniversite hayatları süresince kazanımlar elde etmeleri amaçlanıyor.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kursları

KYK unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla yurtlarda gerçekleştirilen el sanatları kurslarına bu yıl yenilerini ekliyor. Bu yıl yurtlarda ebru, hat, tezhip, çini, ahşap boyama, model uçak, takı tasarım vb. kurslara ek olarak yüzlerce yıllık bilgi birikiminin mahsulü olan sim kırma, tel kırma, Devrek bastonu ve ahşap yakma gibi el sanatları da KYK’lı gençlerle buluşacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK Akademi, KYK Sosyal Kültürel, KYK Turnuva ve Çınaraltı Gençlik Söyleşileri üst başlıklarıyla gerçekleştirdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yurtlarda barınan öğrencilerin üniversite hayatları süresince entelektüel kazanımlar elde etmesini amaçlıyor. Bu çerçevede akademik destek kursları, müzik ve görsel sanatlar kursları, el sanatları kursları, Türk İslam sanatları kursları, dil kursları ve din ve değerler eğitimi kurslarıyla öğrenciler, hem öğrenim gördüğü alanda akademik gelişimini sağlama hem de kültür ve sanat alanlarında donanım kazanma imkânı buluyor. İnsan ve toplum atölyeleri, dini ilimler atölyeleri ve edebiyat atölyeleriyle öğrenciler kendilerini ifade etme yeteneğinin yanı sıra geniş bir genel kültür hazinesine de sahip olacak.


KYK 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında uluslararası ilişkiler alanında uzmanlaşmış konuklarıyla II. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan yeni dünya düzenini ve Türkiye’nin bu sistem karşısındaki konumunu “Oyun Bozan Türkiye” isimli salon programlarıyla ele alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yerli zihin millî sanayi

Türkiye son yıllarda her alanda yaptığı atılımlarla uluslararası alanda adından daha sık söz ettiriyor. Bu gerçekten yola çıkan KYK, “Yerli Zihin Millî Sanayi” programıyla gençlere yeni ufuklar açmayı amaçlıyor. Bu çerçevede gerçekleştirilecek salon programlarında KYK’lı gençler, Millî Uydu, Yerli Tohum, İHA, SİHA, Millî Piyade Tüfeği ve Cirit Füzesi gibi projeleri hayata geçiren mühendislerin dilinden başarı hikâyelerini dinleme imkânı bulacak.

Düşünce ve kültür hayatının önemli isimleri “Vefa Sempozyumları” ile anılacak

KYK bu yıl öğrencileri, kültür mirasımızda derin izler bırakan büyük ustalarla da tanıştıracak. Bu kapsamda Halil İnalcık Hatırasına Vefa Sempozyumu, Turgut Cansever Hatırasına Vefa Sempozyumu, Erol Güngör Hatırasına Vefa Sempozyumu ve Nureddin Topçu Hatırasına Vefa Sempozyumu başlıklı dört sempozyum düzenleyecek.

KYK’lı gençlerin katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyumlarda ülkemizin düşünce ve kültür hayatına katkıda bulunmuş fikir adamı, sanatçı ve akademisyenler çok yönlü olarak ele alınacak.

İstiklal kahramanları

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Milli Mücadele döneminde ülkemizin bağımsızlığı için büyük bir vefa örneği gösteren istiklal kahramanlarını salon programlarıyla yâd edecek.
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun konferans ve sanatçı Volkan Arslan’ın İstiklal Savaşı süresinde Anadolu’nun dört bir köşesinde yakılan türküleri ile katılacağı programda KYK’lı gençler, Anadolu’da bağımsızlık ruhunun halen dipdiri olduğu mesajını verecek ve şanlı tarihleri ile olan kuvvetli bağlarının asla kopmayacağının altını çizecek.

Dünya üzerinde milyonlarca insan savaş, terör ve kıtlık gibi nedenlerle ülkelerini terk etmek durumunda kalırken Türkiye hiçbir din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan kendisine sığınan bütün mültecilere sınır kapılarını açıyor ve en fazla insani yardım yapan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.

KYK 81 ilde gerçekleştireceği “İnsanlığın Son Adası” fotoğraf sergisiyle ülkemizin sınırları aşan insani yardımları ve mültecilere yönelik çalışmalardan yola çıkarak âdeta insanlığın fotoğrafını çekecek.

KYK’nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında gerçekleştireceği bir diğer fotoğraf sergisi de “Kültür Havzamız Medeniyet Hafızamız” adını taşıyor. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ecdadımızın dünyanın dört bir tarafında inşa ettiği mimari eserlerden oluşan fotoğraf sergisiyle Moğolistan’dan Bosna’ya kadar kültür havzamız gözler önüne serilecek ve medeniyet hafızamız tazelenecek.

Medeniyetimizin kurucu metinleri ve köprü insanlar atölyeleri

Bu yıl KYK eğitim müfredatına ilk kez katılan Medeniyetimizin Kurucu Metinleri Atölyesiyle gençler Farabi, İbn-i Sina, İbn-i Haldun ve Ahmet Yesevi gibi medeniyetimizin kurucu isimlerinin biyografileri ve yüzyıllar öncesinden yazılmış kitaplarından alıntılanan metinlerin ışığında bir medeniyet tasavvuruna ulaşacak.

KYK ülkemizin ilim, kültür ve sanat hayatında seçkin bir yeri bulunan kültür ve sanat adamlarını Köprü İnsanlar Atölyeleriyle yurtlarında misafir edecek. Köprü İnsanlar Atölyesine katılan öğrenciler Neyzen Niyazi Sayın, Hattat Hasan Çelebi, Klasik Cilt Sanatçısı İslam Seçen, Kültür Tarihçisi Dr. Süheyl Ünver ve Ebrûzen Mustafa Düzgünman gibi kültür ve sanat hayatımızın duayen isimlerinin bir ömür verdikleri sanatlarını icra ederken dayandıkları ilke ve değerleri tanıma imkânı bulacak.

KYK’lı gençler yeni eğitim öğretim döneminde “İşte O An!” heyecanını yaşayacaklar. Spor tarihimize geçmiş ve hafızalarıma kazınmış olayların öykülerini bizzat kahramanlarının dilinden dinleme imkânı bulabilecekleri programda gençler, spor dünyamızın önde gelen isimlerine yöneltecekleri sorularla “İşte O An” programına renk katacaklar.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23