• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Özhaseki tazminat parasıyla sucuk ekmek dağıttı

Yeniakit Publisher
2014-11-23 21:17:06 - 2014-11-23 21:17:06
Mehmet Özhaseki tazminat parasıyla sucuk ekmek dağıttı

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP'nin "tazminat" iddiaları üzerine, tazminatlardan kazandığı paraların bir kısmıyla yine sucuk ekmek dağıttı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, partisinin Talas ilçesi kongresinde kendisiyle ilgili savcılık tarafından soruşturmaya yer olmadığı için kapatılan bir dosyayı gündeme getirdiği gerekçesiyle CHP'yi veo iddiaları gündeme taşıyan Sözcü gazetesini eleştirdi.

"SAVCILIKTA BİZ YİNE TEMİZ ÇIKTIK"

Kazandıkları tazminatla ilgili kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini ileri süren Başkan Özhaseki, "Sucuk paraları ile ilgili bir gazetede haber çıktı. Artistlik yaptığımızı yazmışlar. 2004 yılında belediyelerin bize devrinde muhalif partiden bir belediyenin çalışanı bize geçti ve yaramazlık yaptı. Yargılandı. Ceza aldı. Sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıl önce konuşulan bir olayı gündeme getirdi. Biz de savcılıktan bir kere daha soruşturma istedik. Aynı olayın hakkında ikinci kez soruşturma yapıldı. Sonuç çıktı. Biz yine temiz çıktık. Suçsuzduk. Savcılık kararı ile kesinleşti.

"PARALARI ALDIK, SUCUK DAĞITTIK"

Sonrasında ise algı idaresine başladılar. Olmadığı halde öyleymiş gibi göstermek istediler. Temiz insanları suçlu gibi gösterdiler. Şimdi bol bol nasihat veriyorlar ya. Rakı masalarında oturmayın da milletin içine girin diye. Her gün orada oldukları halde orada olmayıp da halkın içinde görünmek meselidir. Onun gibi algı oluşturuyorlar. Biz de bu algıyla birlikte 60'a yakın dava açtık. Her söyledikleri yalan için dava açtık. Kazandık. Paraları aldık. Sucuk dağıttık." dedi.

"HİSSİ AÇTIĞIMIZ DAVALAR OLDU"

"Bizim hissi açtığımız davalar oldu." diyen Başkan Özhaseki, "Ama bunların da söyledikleri sözleri kıvırttıkları için kurtuldukları davalar da var. 'Biz başkana söylemedik' dediler. 'Biz her şey incelensin' dedik gibi açıklamaları oldu. Bunu da çocuk gibi seviniyorlar. Türkiye'nin en büyük gazetesine ilan veriyorlar. 'Kazandık' diye. Ama o adamda iyi bir özellik var. Allah için çok iyi yalan söylüyor. Bugün başka yarın başka yalan söylüyor. Çok iyi yalan söylediğini ifade ettiğimiz için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir de savcılığa ifade verdim ve 13 tane yalanını tespit ettik.

TAZMİNATLARLA SUCUK İKRAMI

Savcılığın verdiği karar şu; 'Başkanım siz haklısınız' 'Bu adam çok yalan söylüyor' dediler. Bunlardan bir tazminat aldık. Yandaş medyalarından da aldık. Hep kazandık. Geçen haftalarda kazandığımız davayı da 'Haber yapmayalım' dedik. Ama bunlar yerinde duramadı. Bu tazminatlarla yine sucuk ikramımız var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SÖZCÜ'DEN DE TAZMİNAT ALDI

Geçen hafta aldığım 15 bin liradan sucuk dağıtıyorum. Birisi bunların milletvekillerinden. Birisi de bunların yandaş gazetelerinden.(sözcü) Bunların ebe ecdadına rahmet okuyun. Bunlar gönüllü olarak hayır işlemezler. Ben kopardığım bu paralarla biraz hayır işleteyim. Geçmişlerine rahmet olsun." diye konuştu.

Özhaseki, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Sözcü gazetesinden de tazminat kazanmıştı. Önceki günkü yapılan açıklamada Özhaseki tarafından Kemal Kılıçdaroğlu, Şevki Kulkuloğlu ve Sözcü Gazetesi hakkında açılan tazminat davalarından birer tanesinde tazminata hükmedildiği ve Yargıtay dahil olmak üzere bütün yasal süreçlerin tamamlandığı, 3 tazminat davasının kesin bir surette neticelendiği, toplam 35 bin lira tazminat paralarını geri dönüşü olmayacak şekilde ödedikleri bildirilmişti.

AYŞENUR İSLAM DA YANINDAYDI

Başkan Özhaseki konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile mangalda pişirilen sucukları ekmek arasında kongreye katılanlara dağıttı. Bakan İslam, ikramı önce gazetecilere yaptı. Daha sonra kadınlara verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23