• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP'den 4. tura katılma kararı

Yeniakit Publisher
2015-06-30 09:44:00 - 2015-06-30 10:02:03
MHP'den 4. tura katılma kararı

İlk 3 turda Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyecek olan MHP, seçim 4. tura kalırsa Genel Kurul’a girme kararı aldı.

TBMM Başkanlığı, yarışı için ilk iki turun bugün yapılması beklenirken, siyasi partiler oylamalara ilişkin strateji ve taktik adımlarını hesaplıyor.

Adaylar diğer partilerle görüşerek destek arayışını sürdürürken, MHP Meclis Başkanlığı yarışında nasıl bir strateji izleyeceğini belirledi. Buna göre, MHP, ilk üç turda kendi adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyecek.İhsanoğlu’nun 4. tura kalamaması halinde MHP, TBMM Genel Kurulu’nu terketmeyecek, ancak çekimser kalacak.

TBMM Başkanlığı’nın yanı sıra koalisyon görüşmelerini de yakından takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelişmelerin Ak Parti - CHP koalisyonunu güçlü ihtimal olarak ortaya koyduğunu düşünüyor.

İlk üç turda İhsanoğlu için oy kullanacak olan MHP, kendi adayının 4. tura kalamaması halinde Meclis’i terketmeyecek. TBMM Genel Kurul salonuna girecek olan MHP, son iki turda yarışacak adaylara yönelik çekimser kalacak. MHP, kendi adayı yarış dışında kalınca Genel Kurul salonuna girmeme tavrını milli iradeye saygısızlık olarak görüyor. Ancak MHP kendi adayının seçilmesinin imkansız olmadığı beklentisi var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile “çatı aday” olarak gösterilen İhsanoğlu’na milletvekillerinin teveccüh göstereceğini düşünen MHP yönetimi, Ak Parti ile koalisyon arayışından ve Baykal’dan rahatsız olan CHP’li milletvekillerinin İhsanoğlu’na yönelmesinin yabana atılmayacak ihtimal olarak dile getiriyor. MHP yönetimi, kim seçilirse seçilsin güçlü ve kimsenin güdümüne girmeyen bir başkanlık performansı sergilemesi gerektiğini belirtiyor.

ÜÇÜNCÜ TURDA SONLANABİLİR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MHP’de Meclis Başkanlığı seçiminin 3. turda sonlanabileceği düşüncesi hakim. Ak Parti ile CHP arasındaki koalisyon temaslarının ilk meyvasını Meclis Başkanlığı’nda vereceği beklentisinde olan MHP’de, koalisyon hükümetinin de bu iki parti arasında kurulabileceği yorumları yapılıyor. Bahçeli’nin yakın çevresine yaptığı değerlendirmede Ak parti ve CHP hükümetinin kurulabileceği düşüncesini güçlü bir ihtimal olarak aktardığı ve “güçlü çözüm süreci iktidarını ortaya koymalara gerekir” dediği öğrenildi. Bahçeli’nin “Kulağımızı her cenaha veriyoruz, düşüncelerini alıyoruz ama, kulağımızı kaptırmıyoruz” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23