• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP'den yoklama hamlesi

Yeniakit Publisher
2015-04-02 04:11:00 -
MHP'den yoklama hamlesi

MHP, 7 Nisan'da milletvekili adaylarını açıklamadan önce teşkilat içinde eğilim yoklaması yapacak.

MHP, 7 Nisan'da milletvekili adaylarını açıklamadan önce teşkilat içinde eğilim yoklaması yapacak.

Parti üyeleri web sitesinden aday görmek istedikleri kişileri seçecek. Şifreli oylamaya parti üyesi olmayanlar katılamayacak, her üye bir oy verecek.

AK Parti milletvekili adaylarını belirlerken teşkilatın temayülünü sandık kurarak ölçmüştü. MHP ise sanal temayül yapacak.

MHP Genel Merkezi, ülke genelindeki tüm üyelere kısa mesajla konuya ilişkin bilgi verdi.

Sanal temayülde http://temayul02.mhp.org.tr adresli web sitesine girip TC kimlik numarası, ad, soyad, cep telefonu numarası ve kullanılan operatörün adı yazılıyor.

Daha sonra üyenin cep telefonuna kısa mesajla şifre geliyor. Bu şifre yazıldığında tercihte bulunmak istedikleri il soruluyor.

Örneğin İzmir işaretleniyor. İzmir'in hangi seçim bölgesinde oylamada bulunulacağını belirtmek için bir tık daha gerekiyor.

Parti üyesi, o bölgenin milletvekili aday adaylarının adlarının yazılı olduğu sayfada kimlerin milletvekili görmek istediğini işaretliyor.

Üyenin tercihi bu şekilde alınmış oluyor. Parti üyesi olmayan biri tercihte bulunmak istediğinde 'sistemde kayıtlı değilsiniz' uyarısıyla karşılaşıyor, her üye sadece bir kez oylamaya katılabiliyor.

İZMİR'DE 38 ADAY ADAYI

MHP'de 38 kişi İzmir milletvekili aday adayı oldu. Şu isimler, aday olmak için yarışacak:

1.Bölge: Ali Onar, Aslan Savaşan, Doğan Varol, Halit Dalgıç, Hasan Zerek, Hüsnü Gürhan Seçkiner, Ömer Aslan, Oktay Vural, Müsavat Dervişoğlu, Selahattin Şahin, Yüksel Dumanoğlu

2. Bölge: Ahmet Kenan Tanrıkulu, Battal Aktaş, Emine Ateş, Eshat Vuruşkan, Hasan Ali Okan, Kamil Erdal Sipahi, Lütfi Kılıç, Mehmet Bahadır Akyüz, Mehmet Salih Kadıoğlu, Murat Koç, Murat Taşer, Nuri Çiftçi, Özer Ünsal, Recep Akan, Serdar Mersin, Suavi Tuncay, Tahsin Kaya, Taşkın Işık, Yalçın Koçyiğit.

Senem Kılıç, Naci Düz, Recep Kök, Şenol Bal, Hatice Bölük, Süeda Neslihan Çelik, Figen Tosunor, Orhan Abdullah Köymen ise bölge belirtmedi.

haber7

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23