• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Millet 10 Ağustos’ta başkanını seçecek”

Yeniakit Publisher
2014-04-20 09:18:43 - 2014-04-20 09:18:43
"Millet 10 Ağustos’ta başkanını seçecek"

Başbakan Tayyip Erdoğan, yaptıkları düzenlemeyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin kriz olmaktan çıktığını belirterek, “10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek” diye konuştu.

 HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanı’nda “İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)” projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması töreninde konuştu.

2023, 2053 ve 2071 hedefleri olduğunu hatırlatan Erdoğan, istikrar ve güveni muhafaza ederek Türkiye’nin hız kesmeden, ivme kaybetmeden, enerjisini heba etmeden bu hedeflere ulaşmasını sağlayacaklarını dile getirerek, “17 Aralık’a, 25 Aralık’a ve Gezicilere rağmen bu hedefe ulaşacağız. 12 yıl öncenin hayalleri şu anda gerçeğe dönüştü. Göreceksiniz bugün uzak gibi görünen hayal de çok kısa zaman zarfında inşallah gerçeğe dönüşecek. Bu kutlu yürüyüşümüzün sekteye uğramasına ya da uğratılmasına da asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“MİLLET KENDİ BAŞKANINI SEÇECEK”

Siyaseti, hukuku ve demokrasiyi muhafaza ederek krizi aştıklarını dile getiren Erdoğan, “Anayasayı değiştirdik. 26 maddelik bir paketle halkımıza gittik. Yüzde 58’le Anayasa değişti. ‘Cumhurbaşkanını artık halk seçecek’ dedik. Her seferinde kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek. Türkiye’nin kutlu yürüyüşü, Türkiye’nin ilerlemesi ve kalkınması, Gezi olayları bahanesiyle geçen yıl bir kez daha sekteye uğratılmak istendi. Onu da aştık. Fakat tatmin olmadılar. 17 Aralık ve 25 Aralık’ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart’ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler, artık buna cesaret edemeyecekler. Türkiye’nin düşmanları 30 Mart’ta milletten öyle bir cevap aldılar ki, inşallah bundan sonra Türkiye ile uğraşmaya yeltenemeyecekler” diye konuştu.

“MISIR’DA, UKRAYNA’DA  SONUCU GÖRÜYORSUNUZ!”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümetinin 3 milyarı bulan fidan ve ağaç dikimi yaptıklarını söyleyerek “Türkiye’de güveni ve istikrarı sarsmak isteyenler bizim gençlerimizi kullanarak onların hassasiyetlerini istismar ederek Türkiye’ye ağır darbe vurmak, ağır zarar vermek istediler. İşte benzeri tahrikler Mısır’da yaşandı. Sonucu görüyorsunuz. Benzeri tahrikler Ukrayna’da yaşandı. Sonucu görüyorsunuz. Aynı oyunu Türkiye’yede de oynamak istediler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Yenikapı’da ve Maltepe’de güzel alanlar oluşturduklarını, miting yapmak isteyenlerin buraları kullanabileceğini ifade ederek şunları söyledi:

“100 bin kişi alabilen meydanlar düzenleyeceğiz. Git, orada mitingini yap ama gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydanı’nda, yok Kadıköy Meydanı’nda, yok şurada, yok burada... Bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz.”

“DİK DURDUK, BAŞARILI OLDUK”

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye darbe vurmak isteyenlerin” 17 ve 25 Aralık’ta “içerideki piyonlarını”, yargı ve Emniyet başta olmak üzere “bürokrasi içindeki çeteleri” kullandıklarını söyledi. Bu girişimlerde iyi niyetli insanların da kullanıldığını söyleyen Erdoğan, “Bizim dik duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde başarısız oldular. Şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hepsinin, şöyle büyüme oranlarına bakıyorsunuz, en büyüğününki 0,8. Türkiye’nin 4.... Nerede olduğumuzu göstermesi bakımından çok önemli. Bizde bu istikrar ve güven korunduğu sürece, Allah’ın izniyle kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

Türkiye’yi daha da büyüteceklerini ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna getireceklerini, yapay ve sanal gerilimlere fırsat tanımayacaklarını aktaran Erdoğan, “Şimdi, yapılan simülasyonlara bakarsanız, Türkiye’yi 2023’te nereye oturtuyorlar 14. ülke sıralamasına oturtuyorlar. Daha çok çalışacağız. 14 mü diyorlar, biz 10’u yakalayacağız. 10. sıraya Türkiye’yi çıkartacağız. Türkiye’de hamdolsun güzel gelişmeler yaşanıyor” dedi.

Erdoğan’ın “Millet Başkanını seçecek” sözleri sosyal medyada Başkanlık sistemine geçişin işareti olarak yorumlandı.

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23