• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nabi Avcı: Sürpriz bekliyorum

Yeniakit Publisher
2015-05-27 21:12:00 -
Nabi Avcı: Sürpriz bekliyorum

Bakan Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürprizlerle dolu bir seçim olacak" sözlerine dair, "Ben de Cumhurbaşkanı'nın söylediğini tahmin ettiğim anlamda bir sürpriz bekliyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin, AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı. 

Avcı, AK Parti'nin 2011 Haziran seçimlerinde Eskişehir'de 3 milletvekili çıkarttığının hatırlatılması ve bu seçimlerdeki hedeflerinin sorulması üzerine, AK Parti teşkilatının bu seçimlerde daha öncekilerle karşılaştırılmayacak kadar etkin ve derinden çalıştığını belirterek, teşkilatın bu emeğinin karşılığını bulacağını kaydetti.

"BİR SÜRPRİZ BEKLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürprizlerle dolu bir seçim olacak" sözlerinin anımsatılması ve kendisinin de böyle bir beklentisi bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Bakan Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evet, benim de böyle bir beklentim var. Ben de Cumhurbaşkanının söylediğini tahmin ettiğim anlamda, bir sürpriz bekliyorum. Bu sükunetten vatandaşın, AK Parti'ye nasıl sessiz ve derin bir sahiplenme içinde olduğu görülecektir, diye ümit ediyorum."

"HDP ÜZERİNDEN OLUŞTURULMUŞ BİR SENARYO VAR"

"HDP'nin bazı kesimlerce desteklenmesinin AK Parti karşıtlığı üzerinden mi şekillendiği" şeklindeki soru üzerine Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"O konuda bir proje olduğu söyleniyor. Bence de doğru. Orada bir proje çalışması var. HDP üzerinden oluşturulmuş bir senaryo var. Evet, bir proje çalışması olduğu açık, bunun merkezinde HDP var. HDP'nin barajı geçirilmesi ve bunun üzerinden, AK Parti iktidarının zaafa uğratılması hesaplarının yapıldığı çok açık. Dolayısıyla bu seçimlerde, seçmenlerin, nihai kararlarını verirken en çok dikkat edecekleri konu da böyle bir büyük ölçüde dış kaynaklı olan bir senaryoya razı olup olmadıklarını oylarıyla gösterecekler."

Nabi Avcı, AK Parti'nin önünü kesmeye yönelik senaryoların, Türkiye'nin bütünü kucaklayan bir siyasi hareketin önünü kesmeye yönelik çabalar olduğunu söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23