• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nurşen Mazıcı'dan AK Parti seçmenine ağır hakaretler!

Yeniakit Publisher
2014-04-19 20:14:00 - 2014-04-19 20:51:16
Nurşen Mazıcı'dan AK Parti seçmenine ağır hakaretler!

Nurşen Mazıcı, birbiriyle çelişen seçmen analizleriyle geceye damgasını vurdu, merkez sağ seçmene hakaretler yağdırdı.

CNN Türk'te Akif Beki'nin sunduğu Baştan Sona programında Nurşen Mazıcı, merkez sağ seçmeni rencide edici açıklamalarda bulundu, birbiriyle çelişen açıklamalarıyla geceye damga vurdu.

ÖNCE "EĞİTİM VE GELİR SEVİYESİ DÜŞÜK SEÇMEN AKP'YE OY VERİYOR" DEDİ

Mazıcı, Türkiye'de "İslamcı" kesimin maksimum oy oranının yüzde 25 olduğunu, AK Parti'ye oy veren kesimin eğitim seviyesi ve gelir düzeyi düşük kimselerden oluştuğunu iddia etti.

SONRA "TÜSİAD AKP'YE OY VERDİ" DEDİ

Birkaç dakika sonra ise, merkez sağ seçmeni eleştirirken "para için komünistlere bile oy verirler" diyerek TÜSİAD mensubu, dinle alakası olmayan, kalburüstü işadamlarının da AK Parti'ye oy verdiğini söyledi, daha önceki sözlerini kendi ağzıyla yalanladı.

ÖNCE PRAGMATİST SEÇMEN TİPİNİ (SIRADAN VATANDAŞ) ÖVDÜ

Nurşen Mazıcı'nın şaşırtan diğer bir çıkışı da "pragmatist seçmen" tespiti ve devamında söyledikleri oldu. Mazıcı, AK Parti seçmeninin pragmatist olduğunu, partiden somut şeyler gördüklerini, bu yüzden kendisine oy verdiklerini, bunun da hiç yanlış bir şey olmadığını söyledi.

SONRA PRAGMATİK SEÇMEN TİPİNE(İŞADAMLARI İÇİN) HAKARET ETTİ

Mazıcı, bu sözlerinin üzerinden birkaç dakika geçtikten sonra, pragmatist seçmen tipini "ahlaksızlık"la suçladı. Eşi görülmemiş bir çarka imza attı.

İşte Nurşen Mazıcı'nın hezeyan dolu açıklamalarından ilgili bölümler:

AKP'ye verilen oyların temelinde yatan neden şudur. AKP'nin çok iyi götürdüğü 3 boyutlu sosyal politikası var. Ulaşım, eğitim, sağlık.

Bir siyaset bilimci olarak söylüyorum, seçmen oy kullanırken perdenin arkasına gittiğinde, gazeteciler tutuklu mu, basın özgürlüğü var mı, cumhurbaşkanı kim olacak kaygısıyla oy vermez. Kime oy verirsem bana ne sağlarla oy verir.

SEÇMEN MAKARNA VEREN PARTİYE OY VERİR, BU AYIP DEĞİLDİR

Eğer AKP tüm bunları yapmasa bile seçmen, makarna veren partiyle vermeyen parti arasında bir tercih yapacaksa, makarna verene verir. Bu ne ayıptır, ne Türkiye'ye özgüdür, ne de AKP seçmenine özgüdür.

Bir şey vaat etmiştir. Somut bir şey vaat etmiştir çünkü. Seçmen ne aptaldır, ne eğitimsizdir.

Bizim halkımız eğitimsiz olmasına rağmen diyelim, AKP'y oy verenler... Sağduyuları ve pragmatik yönleri de vardır.

YİNE KENDİNİ YALANLADI

İki dakika önce AK Parti'nin üç boyutlu sosyal projelerde çok mahir olduğunu belirten Mazıcı, iki dakika sonra da şu ifadeleri kullandı:

AKP devleti güçlendirmeye çalışıyor, birey hak ve özgürlükleri üzerinden gitmiyor. Başörtüsüyle bir yere girme sorununu çözmüş olmak, temel hak ve özgürlüklerini verme anlamına da gelmiyor tek başına.

MERKEZ SAĞ SEÇMENE AĞIR HAKARETLER

AKP'ye oy veren, en sahtekarlar, eğitimi daha düşük olan, gelir durumu daha düşük düzeyde olanlar değil. Onların çok samimi olduğunu da biliyorum.

Türkiye'nin siyaset ahlakı en zayıf olan kesimi merkez sağdır. AKP'yi bu seçimde tekrar yükselten merkez sağ oldu. Önce merkez sağ kendini toplasın.

PARA NEREDEYSE ORAYA DÖNERLER

Merkez sağ böyledir, para neredeyse onlar oraya dönerler. Bütün seçimleri manipüle ederler. Askeri darbe olduğunda askeri darbeyi desteklediler, laikliği gözardı ettiler. Şimdi bakıyorsunuz, İslamcı bir parti olan AKP'yi destekliyorlar. Yarın komünist partisi gelse, çıkarlarını orada görse, merkez sağ oraya da verir.

Onların Allah'ı, kitabı, mezhebi, dini her şeyi paradır.

TÜSİAD DA AKP'YE OY VERDİ

TÜSİAD'ın ve üyelerinin de merkez sağ mensubu olduğunu ve AK Parti'ye oy verdiklerini iddia eden Nurşen Mazıcı, dakikalar önce ortaya attığı "AKP seçmeni eğitimsiz ve gelir düzeyi düşük insanlardan oluşuyor" tezini de dakikalar içinde yalanlamış oldu.

AKİF BEKİ'DEN MAZICI'YI ZORA SOKAN SORU: YANLIŞ MI BU?

Merkez sağ ile ilgili aşağılayan sözlerini "para neredeyse oraya oy verirler, ekonomik istikrarın sürebileceği yere oy verirler" ifadeleriyle sürdürmek isteyen Mazıcı'ya Akif Beki'den çarpıcı bir soru geldi.

Beki, "yanlış mı bu" dedi.

Mazıcı ise durumu şöyle toparlamaya çalıştı:

Yanlış ya da doğru demiyorum ben. "Benim kimliğim de tanınsın" diyen seçmenin oranı yüzde 25'i geçmiyor. 43'e kadar çıkan, dinle falan hiç ilgisi olmayan, sadece ekonomik istikrarsızlık olmasın diye veren merkez sağ diyorum. Bunlar da dindar bir kitle değil.

(Star)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23