• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okullardaki devamsızlığa "uluslararası" çözüm arayışı

Yeniakit Publisher
2017-05-02 11:25:25 -
Okullardaki devamsızlığa "uluslararası" çözüm arayışı

Türkiye, İspanya ve Bulgaristan işbirliğinde, öğrencilerin okula devamını artırmak amacıyla "Early School Leaving" projesi başlatıldı.

Türkiye, İspanya ve Bulgaristan işbirliğinde, öğrencilerin okula devamını artırmak amacıyla proje başlatıldı.

"Early School Leaving" adlı proje kapsamında proje partneri ülkelerin milli eğitim müfettişleri, okullarda incelemelerde bulunduktan sonra ortak çözüm önerileri sunacak.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, devamsızlığın birçok ülkenin eğitim sisteminde sorun oluşturduğunun altını çizerek, "Okula devamı artırmak için birçok proje uyguluyoruz. 'Eğitimde Mutlu Yarınlar' projemiz dezavantajlı öğrencilerimizin eğitimine katılımını sağlamak anlamında velileriyle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmayı amaçlıyoruz. Bir anlamda sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyerek toplumla bütünleşmelerini sağlamaya çalışıyoruz ve verim de aldık." diye konuştu."Avrupa ve Asya'da da sıkça karşılaşılan bir problem"

İspanya Asturias Eğitim Müfettişleri Başkanı Cipriano Foyo ise okullardaki devamsızlığın uluslararası bir sorun olduğunu ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Avrupa Birliğinin devamsızlık konusunda yüzde 10'un altına inmeyi hedeflediğini aktaran Foyo, "Bu oldukça önemli bir problem. Sadece bizim ülkemizde değil, Avrupa ve Asya'da da sıkça karşılaşılan bir problem. Bu problemin tek bir çözüm odağı yok. Hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de diğer katılımcıların da bu meseleyi ele alması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23