• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öldürülen taraftarla ilgili Galatasaray'dan açıklama

Yeniakit Publisher
2014-11-22 17:30:00 -
Öldürülen taraftarla ilgili Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, THY Avrupa Ligi'nde dün oynanan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız Telekom maçı öncesinde bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesiyle ilgili duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını aktararak, "Keşke hiç böyle bir olay yaşanmasaydı. Neticede 25 yaşında bir genç hayatını kaybetti. Emniyetten gelen ilk bilgiler, kendi aralarında çıkan bir hadise olduğu şeklinde. Soruşturma neticelendiğinde konu netleşecektir" dedi.

Kızılyıldız Kulübü'nün kendilerinden talebi üzerine 70 bilet ve ayrıca üst düzey yöneticileri için protokol biletleri verdiklerini aktaran Özyer, şunları söyledi:

"Maçtan 4,5 saat önce Kızılyıldız, bize mail atarak, 200-250 kişilik bir taraftar grubunun İstanbul'a geldiğini öğrendiklerini ve ekstra bilet istediklerini aktardı. İmzalı ve antetli olarak bizde duran bu başvuruda, bilet istedikleri bu taraftar grubu için hiçbir sorumluluk ise kabul etmediklerini belirttiler. Önce emniyetle, sonra da Sırbistan Konsolosluğu ile görüşüp, bu kısa süre içerisinde güvenlik planının değişemeyeceğini ve yardımcı olamayacağımızı ilettik. Ayrıca, Sırp taraftarların saat 16.00'da Sultanahmet Meydanı'nda buluşacakları ve buradan güvenlik eşliğinde salona gelebilecekleri yönündeki istekleri vardı. Biz de bu doğrultuda emniyet yetkilileriyle görüştük ve bu taraftar grubunun salon civarına getirilmeyeceği bilgisini aldık. Sonradan ise salon önünde ve civarında olaylar çıktığını öğrendik. Maçtan sonra, 25 yaşındaki bir genç taraftarın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik."

Gece boyunca emniyet görevlileriyle irtibat halinde kalıp, konunun detaylarını öğrenmeye çalıştıklarını vurgulayan Özyer, "MOBESE kameralarını da inceleyip, oradaki görüntüler ile diğer bilgileri karşılaştırıp, detaylı açıklama yapılacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Özyer ayrıca, olayın duyulmasının ardından Avrupa Ligi yetkililerinin de günün ilk saatlerinden itibaren hem telefonla hem de yazılı olarak kendilerinden rapor istediğini anlatarak, "Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan ve bizden rapor istendi. Şimdi yönetimimiz ve hukuk birimimiz rapor üzerinde çalışıyor. Gün içinde de bu raporu ileteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23