• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Operasyon haberlerinin adresi Zaman: İnimize girecekler

Yeniakit Publisher
2014-07-22 15:21:00 -
Operasyon haberlerinin adresi Zaman: İnimize girecekler

Paralel Cemaatin yayın organı Zaman.com.tr sabah saatlerinde cemaate operasyon yapılacağını iddia etti. İddia gece operasyonuyla gerçekleşti.

Zaman.com.tr'de yer alan habere göre, 17 ve 25 Aralık Darbe Operasyonları'nda görev alan polislere yapılacağı iddia edilen operasyonlar için bazı gazetecilerin savcılık ve polis kaynaklarınca önceden haberdar edildiği ileri sürüldü.

'POLİSE OPERASYON YAPILACAK ERKEN GELİN'

Paralel'in sözcüsü Zaman'da, avukatlardan gizlenen soruşturma dosyalarının içeriğine hükümete yakın medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerin vakıf olduğu, hatta yarın yapılacak operasyonlar için tetikte olmaları hususunda adliye ve emniyet kaynakları tarafından uyarıldıkları yalanı ortaya atılmıştı. Konuyu herkesten önce duyuran ve "hazır ol" talimatını aldığı açıkça görülen Zaman'ın haberinde bazı savcı ve emniyetçiler, “Yarın 05.00-05.30'da 100 civarında polise operasyon yapılacak, erken gelin!” diye uyarıda bulunduğu da ifade edilmişti.

17 ve 25 Aralık darbe teşebbüslerinde görev yapan dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın sabah erken saatlerde Twitter hesabında ‘Havada operasyon kokusu var’ başlığıyla iddiaları dile getirmişti.

PARALEL EMNİYET'E OPERASYON

İstanbul Terörle Mücadele Şübesi'nin yönetiminde Istanbul merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda sözde "Tevhid Selam Örgütü" soruşturmasını yürüten dönemin emniyet görevlilerini kapsayan operasyon başlatıldı.

35 KİŞİ GÖZALTINDA

35 kişinin gözaltına alındığı operasyonda dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, müdür yardımcıları  emniyet amiri Kazım Aksoy, emniyet amiri Ramazan Candan, emniyet amiri Gafur Ataç'da bulunuyor. Gözaltına alınan kişilere casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, soruşturma gizliliğini ihlal, delil üretmekle suçladıkları belirtildi.

Gözaltındaki Kazım Aksoy, 7 Şubat MİT krizinde görevden alınmış, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten Mali Şube'de görevli iken açığa alınmış daha sonra da ihraç edilmişti. Dönemin TEM müdürü Ömer Köse ise soruşturmadaki usulsüzlük iddiaları üzerine açığa alınmıştı.

POLİS LOJMANLARINDA ARAMA

Halkalı Fulya sitesi polis lojmanlarındaki bazı evlerde arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında mali suçlarlarla mücadele şube eski müdür yardımcısı Yasin Topçu'nun evi de var.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23