• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Otomobiller için kıskaç daralıyor

Yeniakit Publisher
2017-03-01 09:56:00 -
Otomobiller için kıskaç daralıyor

Avrupa Parlamentosu’nun kurduğu inceleme komitesi, emisyon değerleri hakkında AB seviyesinde daha sıkı kontrol ve denetim çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) VW skandalı sonrası kurduğu emisyon inceleme komitesi bugün Brüksel’de düzenlediği oturumda son raporunu ve tavsiyelerini açıkladı.

Raporda, hızla yeni bir emisyon değerleri onaylama prosedürü hazırlanması ve emisyon değerlerinin gerçek sürüş koşullarına uygun biçimde ölçülmesi istendi. AB’deki otomobil üreticilerinin daha sıkı kontrol edilmesi ve denetlenmesi talep edilen raporda, üreticilerin kurallara uygun davranması çağrısında bulunuldu.

'Daha katı kurallar gerekiyor'

Avrupa Halk Partisi (EPP) Milletvekili Krisjanis Karins de Avrupa Birliği'nde otomobillerin onaylanması için daha katı kurallar gerektiğini dile getirdi.

Karins, olayın otomobillerle ilgili düzenlemelerin uygulanması için daha güçlü bir denetleme mekanizması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Doğru denetleme'

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Milletvekili Jens Gieseke, "İleriye bakınca tüm AB üyesi ülkelerin arabaların emisyon kurallarına uygun olduğunu doğru şekilde denetlemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AP'de 2016 yılı başında kurulan inceleme komitesinin bulgularının yer aldığı metin bağlayıcı olmamakla birlikte, AB vatandaşlarının görüşlerini yansıtıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23