• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Papa'dan Donald Trump sonrası ilk açıklama!

Yeniakit Publisher
2017-05-24 14:43:00 -
Papa'dan Donald Trump sonrası ilk açıklama!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile ABD Başkanı Trump’ın, uluslararası konular ve dünyada barışın siyasi müzakerelerle teşvik edilmesi üzerine görüştüğü bildirildi.

Vatikan tarafından Apostolik Saray’da bu sabah gerçekleşen ve 30 dakika kadar süren Papa-Trump buluşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

İKİLİ İLİŞKİLERDEN MEMNUNİYET VURGUSU

Açıklamada, Papa ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmenin samimi bir havada geçtiği belirtilerek, ikilinin karşılıklı olarak Vatikan ve ABD arasındaki iyi ilişkilerden duyduğu memnuniyet dile getirdiği vurgulandı.

İŞBİRLİĞİ ALANI

İki liderin ibadet ve vicdan özgürlüğünden yana oldukları ifade edilen açıklamada, görüşmede ABD’de göçmenlere yönelik sağlık, eğitim ve yardım konusunda devlet ile kilise arasında iş birliğinin geliştirilmesinin de ele alındığı vurgulandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Papa ve Trump’ın uluslararası alanları ilgilendiren pek çok konuya da değindikleri belirtilen açıklamada, dünyada barışın siyasi müzakereler aracılığıyla teşvik edilmesi, dinler arası diyalog, Ortadoğu’daki durum ve Hristiyan topluluklarının korunması üzerine görüş alışverişinde bulundukları aktarıldı.

Açıklamada, Trump’ın, Papa’nın ardından Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ve Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri Paul Richard Gallagher ile de ayrı ayrı görüştüğü kaydedildi.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın Vatikan ziyaretinin ardından yine Katolik kilisesine bağlı Bambino Gesu Hastanesi’ne giderek tedavi gören hastaları ziyaret ettiği bildirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23