• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel medyaya 80 milyon tl destek

Yeniakit Publisher
2015-04-18 07:50:00 - 2015-04-18 07:50:11
Paralel medyaya 80 milyon tl destek

Paralel yapıda üst düzey görevlerde bulunan A.Ü. Yeni Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. A.Ü, 80 milyon (trilyon) para desteğinin paralel medyanın amiral gemisi Zaman, haber ajansı Cihan ve TV kanalı STV’nin dışında; Rota Haber, Aktif Haber, Gri Hat, On Yedi Yirmi Beş, Şu Bu O Haber gibi internet sitelerinin yanı sıra ülke genelinde 100’ün üzerinde anlaşma yapılan yerel medya kuruluşlarına aktarıldığını söyledi.

İBRAHİM YILMAZ / ANKARA - Umudunu 7 Haziran seçimlerine bağlayan paralel yapının, kontrolü altındaki şirketler ve diğer para kaynakları vasıtası ile, AK Parti aleyhine yayın yapmayı kabul eden bazı yerel medya kuruluşları için 80 milyon TL (80 trilyon) kaynak ayırdığı öğrenildi. Paralel yapıda üst düzey görevlerde bulunan A.Ü. Yeni Akit’e yaptığı açıklamada, 80 trilyon para desteğinin paralel medyanın amiral gemisi Zaman, haber ajansı Cihan ve TV kanalı STV’nin dışında; Rota Haber, Aktif Haber, Gri Hat, On Yedi Yirmi Beş, Şu Bu O Haber gibi internet sitelerinin yanı sıra ülke genelinde 100’ün üzerinde anlaşma yapılan yerel medya kuruluşlarına periyodik olarak aktarıldığını söyledi.  Paralel yapının içinde etkin görevler almış olan A.Ü. Yeni Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paralel yapının tüm imkânlarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına saldırmasını hazmedemediğini ve bundan dolayı yapı ile olan bağını koparmaya çalıştığını belirten A.Ü, “Paralel yapı medyanın gücünü daha önceden biliyordu ama sanırım farklı medya kuruluşlarının önemli kademelerinde kendi adamları olduğu için bu konu üzerine pek düşmüyorlardı. ‘Bize Zaman, Samanyolu ve Cihan yeter’ mantığındaydılar. Ama son gelişmelerden sonra özellikle internet medyasına çok büyük önem veriyorlar. Ulusal, yerel demeden sürekli haber sitesi açıyorlar. Hatta bu amaçla sadece İstanbul ve Ankara’da harcanmak üzere 80 trilyonluk bir bütçe ayırdılar. Bu bütçe seçime kadar harcanacak.” dedi. Kiralık medya kanallarında çalışan bazı gazetecilere de ek primler verildiğini aktaran A.Ü., “Bu fitne yuvalarında kulisleri, çevreleri, haber kaynakları geniş muhabirler çalışıyor. Bu söylediklerim ulusal bazda yayın yapan siteler için geçerli. Buralarda çalışanlar genelde 17-25 Aralık’tan sonra medyada yaşanan gelişmelerden etkilenen ve işsiz kalan paralel muhabirler. Bunlar bu haber sitelerinin başına geçiriliyor.” dedi.

TETİKÇİ GAZETECİLERE ÖZEL PRİM

17 Aralık darbe girişimi deşifre olduktan sonra çeşitli medya kanallarında çalışan paralel elemanların işten çıkartıldığını hatırlatan A.Ü., “17 Aralık sonrası işsiz kalan paralel medya elemanlarına kiraladıkları medya kanallarında çalışma imkanı verdiler. Hükümeti karalama çalışmalarında aktif görev yapan Arzu Yıldız, Ahmet Memiş, Tahir Alperen gibi gazetecilere ek prim veriliyor. Bunlar kiraladıkları haber sitelerinin başına getiriliyor. Tahir Alperen şuan bu şekilde finanse edilen grihat sitesinin başında ve hükümeti, Cumhurbaşkanımızı karalamaya yönelik haberler yapıyor.” dedi.

İŞTE O SİTELERDEN BAZILARI

A.Ü. bu haber sitelerinin web tasarım, seo, sosyal medya, Google çalışmalarının da yine ayrılan bu bütçeden karşılandığını belirterek şöyle konuştu: “Rota Haber, Aktif Haber, Gri Hat, On Yedi Yirmi Beş, Şu Bu O Haber gibi haber siteleri medyaya ayrıldığını söylediğim 80 trilyondan finanse ediliyor. Aktif Haber daha yeni ara yüzünü yeniledi. Gri Hat’a bakın ilk web sitesi nasıldı, şimdi ki nasıl? Alanında uzman olan önemli firmalardan birisiyle çalışmaya başladı. Yine Rota haber, yeni ara yüzünde yenileme yaptı.Normal gelirleri ile faturalarını ödeyemezler.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23