• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel Medya'ya el konulsun!

Yeniakit Publisher
2015-05-25 18:00:00 - 2015-05-25 18:36:41
Paralel Medya'ya el konulsun!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Paralel Yapı’ya yakın medya kuruluşlarının yayınlarının engellenmesine yönelik talebi, kamuoyunda olumlu karşılandı. Kırmızı Kitap’a giren ve milli güvenliği tehdit eden Paralel Yapı’nın yayın organlarının seçilmiş meşru hükümete savaş açtığını, bu mecralardan Fethullahçı Terör Örgütü’nün propagandası yapıldığını vurgulayan isimler, terör örgütlerinin medyası olamayacağını, tedbir amaçlı da ‘Paralel Medya’ya el konulması gerektiğini söylediler.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gazeteci - Yazar Cem Küçük, “Terör örgütlerinin medyası olmaz. Yüzde yüz el konulmalıdır. Amerika’da El Kaide’nin nasıl medyası olmazsa, Türkiye’de bu tip kırmızı kitaba giren bir paralel çetenin medyası olamaz. 1992 yılında ABD, Miami’de Pablo Escobar, isimli Kolombiyalı uyuşturucu tacirinin intifakı diye 112 şirketine bir gece de el koydu. Amerika’nın Milli Güvenliğine tehdit diye… Bizim Milli Güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapı, medyası üzerinden her gün küfür ediyor. Yani PKK’nın medyası olur mu? Olamaz. Bunun da olamaz. O kadar net bir durum. Birde oradan seçilmiş hükümete, başbakana, cumhurbaşkanına en ağır küfürler ediliyor. Algı operasyonları yapılıyor. Bütün kirli işlerini, pis işlerini medya üzerinden kara propaganda yaptıkları için hem görsel hem de yazılı medyalarına kesinlikle el konulması lazımdır” dedi.

DELİDUMAN: EL KOYMAK GEREKİR

Avukat Müşir Deliduman, Paralel medyaya el koymanın, basın özgürlüğüne baskı olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Deliduman, “17 - 25 Aralık darbe teşebbüsünde bulunan örgütün müzahir medyası vardır. Bu müzahir medya, meşru olmadığı şüphesi olan paralar ile kurulmuştur. Müzahir medyanın kaynağı usulsüz bağışlar, Terör Finansı Kapsamında elde edilen gelirler ve bir takım iş adamlarını haraca bağlanarak elde edilen gelirler olduğu yönünde kuvvetli söylemler vardır. Yani FETÖ/PDY cunta çetesi ile örgütsel dayanışma sergilemiştir. Sürekli olarak örgüt propagandası yaparak hükümeti ve devlet kurumlarını zaafa uğratmaya çalışması neticesinde bu müzahir medya kurumlarına yapılacak operasyonlar ve başvurulacak tedbirlerin maddi ve hukuki nedenleri oluşmuştur. Asla Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğüne baskı olarak nitelenmez. ” diye konuştu. 

 Yeni Akit
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23