• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel okullara büyük darbe

Yeniakit Publisher
2014-10-01 17:01:00 - 2014-10-01 17:12:25
Paralel okullara büyük darbe

Cemaatin en büyük eğitim kurumlarından Fatih Koleji’nin Merkez Kampüsü’nde İstiklal Marşı töreninden evvel çekilen fotoğraflar, devasa okuldaki öğrencilerin azlığını gözler önüne serdi.

KORAY TAŞDEMİR - MUHAMMED UZUN / İSTANBUL - 17 ve 25 Aralık ihanet operasyonları sonrasında halkın büyük tepkisini toplayan paralel devlet yapılanmasının okulları can çekişiyor.  Gülen Cemaati’nin en büyük eğitim kurumlarından Fatih Koleji’nin öğrenci sayısı bir hayli azaldı. Fatih Koleji’nin ilköğretim bölümünde geçtiğimiz sene 352 kişi kayıt olurken, bu sene 17’si yabancı 96 öğrencinin kayıt yaptırdığı iddia edildi.

Fatih Koleji’nin Yeni Bosna’daki merkez kampüsünde İstiklal Marşı töreninden hemen önce çekilen fotoğraflar, kale gibi devasa inşa edilmiş okuldaki öğrenci sayısının azlığını da ortaya koyuyor. Okul Müdürü İbrahim Sözen de, okullarına yapılan kayıtların geçtiğimiz senelere oranla ciddi anlamda düştüğünü itiraf etti.

KAYITLARIMIZ CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Fatih Koleji Merkez Kampüsü Müdürü İbrahim Sözen de, Paralel Yapı iddialarından sonra öğrenci kayıtlarındaki düşüş olduğunu itiraf etti. Sözen, “Evet, bu iddialardan sonra kayıtların azaldığı doğrudur. Ben okulumuzun öğrenci ve derslik sayısı ile ilgili bilgi veremem bunu milli eğitimden öğrenebilirsiniz ancak kayıtlarımızın çok ciddi oranda düştüğü doğrudur” dedi.

İbrahim Sözen, “Geçtiğimiz sene okulunuzda 352 kişi kayıt yaparken, bu sene 17’si yabancı 96 öğrencinin kayıt yaptırdığı iddia ediliyor. Bu iddia doğru mu?” sorumuza, “Sayı bilgisini paylaşamam” şeklinde cevap verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

28 BİN LİRAYA ÖĞRENCİ SÖMÜRÜYORLAR

Paralel devlet yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen’in en büyük yatırımlarından biri olan Yenibosna’daki Fatih Koleji, devasa binası ile adeta velilerin gözünü boyarken bir taraftan da öğrencilerden alınan dudak uçuklatan fiyatlarıyla cep yakıyor. Senelik eğitim için bir öğrenciden alınan ücret, servis ve ekstra aktiviteler hariç 28 bin lirayı buluyor. Rehber öğretmenler aracılığı ile öğrencilerin cemaat evlerine ve yurtlarına yönlendirildiği okulda, çocukların beyinleri de yıkanıyor.

 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23