• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Paralel Yapı’yı dış güçler kullanıyor”

Yeniakit Publisher
2014-04-20 09:25:01 - 2014-04-20 09:25:01
"Paralel Yapı’yı dış güçler kullanıyor"

Refah Partisi eski Bingöl Milletvekili ve AK Parti üyesi Hüsamettin Korkutata, yerel seçim sonuçlarını ve cumhurbaşkanlığı tartışmalarını Akit’e değerlendirdi.

EROL METİN/ANKARA - Refah Partisi eski Bingöl Milletvekili ve AK Parti üyesi Hüsamettin Korkutata, yerel seçim sonuçlarını ve cumhurbaşkanlığı tartışmalarını Akit’e değerlendirdi. Korkutata, 30 Mart’taki sonuçların Kürt halkının çözüm sürecinin esaslı ve doğru bir proje olduğuna ve bunun arkasındaki Başbakan’ın daha güçlü gelmesi gerektiğine inandığının göstergesi olduğunu söyledi. Korkutata, AK Parti’nin Kürt halkının bulunduğu yerlerin tamamında BDP’den daha fazla oy almasının bunu doğruladığını kaydetti.

“ÖZÜR DİLEYİN VE GERİ ADIM ATIN”

Seçim sonuçlarının Türkiye’nin geleceği açısından çok güzel mesajlar taşıdığının altını çizen Korkutata, Başbakan’a “hırsız”, “başçalan” şeklinde çirkin yakıştırmalar yapanların halk tarafından mahkûm edildiğini dile getirerek, “Ey bu sözleri söyleyenler! Eğer bundan sonra Başbakan’a bu gibi lafları söylerseniz, bunu millete söylemiş oluyorsunuz. Çünkü millet asla bir hırsıza, bir uğursuza yüzde 50’ye yakın oy vermez. Eğer oy veriyorsa bunun dürüstlüğüne, mertliğine inandığı için vermiştir. Onun için siz bu gibi sözleriniz için özür dilemelisiniz ve geri adım atmalısınız” diye konuştu.

“PARALEL YAPI İRADESİNİN DIŞINDA…”

Gülen cemaatinin içine düştüğü duruma da değinen Hüsamettin Korkutata, tanıdığı cemaat mensuplarının görüşlerini aktararak, “Çok samimi arkadaşlarımızın bazıları diyorlar ki; ‘Ne yaptıysak durduramadık bazı insanları. Hâlâ da durduramıyoruz.’ Yani onlar da bizardırlar. Sempatizanları zaten tamamen ayrıldı kendilerinden. Bu Paralel Yapı dediğimiz yapı, kesinlikle ve kesinlikle kendi iradelerinin dışında hareket etmek durumunda kalmışlardır. Çünkü 160 ülkede çalışan, iş yapan, okul işleten bir cemaatin içinde istihbarat güçlerinin olması kadar tabiî bir şey olamaz. Bunun içinde binlerce istihbarat gücü vardır. Bu istihbarat elemanları da kilit noktalarını eline geçirmiş ve cemaati istediği gibi oynatıyorlar” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23