• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralelci polisler HDP’ye oy toplamış

Yeniakit Publisher
2015-07-28 09:01:00 - 2015-07-28 09:12:47
Paralelci polisler HDP’ye oy toplamış

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde amirleri yerine ağabeylerinden emir alarak PTS (Plaka Tanıma Sistemi) sistemini 8 ay boyunca fişini çekerek devre dışı bırakan paralel polislerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na, genel seçimlerde ise HDP’ye çalıştıkları müfettiş raporlarına da yansıdı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan müfettiş raporlarında skandal bilgiler yer alıyor.

MEHMET ÖZMEN / ANKARA - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde amirleri yerine ağabeylerinden emir alarak PTS (Plaka Tanıma Sistemi) sistemini 8 ay boyunca fişini çekerek devre dışı bırakan paralel polislerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na, genel seçimlerde ise HDP’ye çalıştıkları müfettiş raporlarına da yansıdı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan müfettiş raporlarında skandal bilgiler yer alıyor.

PARALEL YAPININ EVLERİNDEKİ TOPLANTILARA KATILIM SAĞLADILAR

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’nde görevli olan polis memurları Tugay Pehlivanoğlu, Mehmet Uludağ ve Özcan Gökçe’nin emniyet içinde ve dışarıda memurları Paralel yapıya ait evlere davet ederek toplantılara katılmaları sağladıkları, bu toplantılarda Fetullah Gülen’in AK Parti ve hükümete yönelik kara propaganda görüntülerinin izlendiği raporlara yansıdı.

PKK’NIN PARTİSİ HDP’YE OY TOPLADILAR

Paralel örgüt içindeki ağabeylerinden talimat alarak görev yapan polis memurlarından Tugay Pehlivanoğlu, Mehmet Uludağ ve Özcan Gökçe’nin Şanlıurfa’da AK Parti’nin rakibi olarak gördükleri PKK’nın sözcüsü HDP’ye oy verilmesi konusunda toplantılar yaptığı, bu toplantılarda Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde ağır ifadeler kullanıldığı bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PARALELİN TOPLANTISINA KATILMAYAN POLİSLERE PSİKOLOJİK BASKI UYGULAMIŞLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporunda paralel polislerin örgüte eleman kazandırmasına yönelik ilginç bilgiler yer alıyor. Tugay Pehlivanoğlu’nun Muhabere Şube Müdürlüğü’nde paralel örgütün “Şube abisi” olarak bilindiği, Pehlivanoğlu’nun olmadığı zamanlarda ise Mehmet Uludağ’ın “Şube abisinin vekili” olarak çalıştığı belirtiliyor. Paralel yapının evlerindeki toplantılara katılmayan ya da sürekli devam etmeyen personele psikolojik baskı uygulanarak Tugay Pehlivanoğlu tarafından her gün farklı görevlendirmeler yapıldığı raporlarda yer alıyor.

“BU VATAN HAİNLİĞİDİR”

HDP’ye oy verilmesi konusunda hem Emniyet Teşkilatı içinde, hem de paralelin evlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesi yönünde propaganda yaptığı belirtilen paralel örgütün şube abisi Tugay Pehlivanoğlu’nun “Biz ve bizi sevenler HDP’ye oy atacak” sözlerini sıkça kullandığı kayıtlarda yer alıyor. Pehlivanoğlu’nun bu sözlerine karşı çıkan bir personelin “Dayımın oğlu şehit oldu, amcamın oğlu gazi oldu” demesi üzerine paralel örgütün sözcüleri tarafından, “Senin bir kızın olsa, Kürt birini sevse, ona vermek zorunda kalmaz mısın?” diye karşı soru sordukları yine raporlarda yer alıyor. Israrla PKK’nın sözcüsü HDP’ye oy isteyen paralelin şube abisi Tugay Pehlivanoğlu’na “Benden HDP’ye oy vermemi istiyorsunuz. Bu vatan hainliğidir” cevabı veren personelin ifadesi de dikkat çekiyor.

AVUKATLARI KONUŞMAKTAN KAÇTI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ndeki PTS (Plaka Tanıma Sistemi)nin fişini çekerek 8 ay boyunca şehirde güvenlik zafiyetine neden olan “Şube abisi” Tugay Pehlivanoğlu, paralel yapının “Şube abi vekili” olarak çalışan polis memuru Mehmet Uludağ ve Özcan Gökçe’nin avukatlığını yapan Ahmet Nusret Çikkan müvekkileri hakkındaki iddialara cevap vermekten kaçtı. Avukat Çikkan’a müvekkilleri hakkında haber yaptığımızı ve iddialara yönelik açıklamalarını olup olmadığını sorduk. Avukat Çikkan, “Konuşmak istemiyorum” diyerek telefon görüşmemizi sonlandırdı.

PEHLİVANOĞLU DA KONUŞMADI

Trafik Tanıma Sistemi’ni 8 ay boyunca devre dışı bırakan Kapalı Devre TV İzleme Büro Amirliği bürodan sorumlu polis memuru Tugay Pehlivanoğlu’na ulaşarak hakkındaki iddialara yönelik söz hakkını kullanıp kullanmayacağını sorduk. Pehlivanoğlu iddiaların yalan olduğunu söyleyerek konuya dair mahkeme kararı olduğunu ve konuşmak istemediğini bildirdi.

HDP-PARALEL İŞBİRLİĞİNİ DUMANLI GÖRÜŞMESİ ORTAYA KOYMUŞTU

7 Haziran seçimleri öncesinde HDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ile bir araya gelen Ekrem Dumanlı’nın muhatabına seçimlerde vereceği desteğe yönelik belge ve bilgi vermişti. Dumanlı’nın Kışanak ile yaptığı görüşme HDP-Paralel işbirliğini net olarak ortaya koymuştu. Hatta Ekrem Dumanlı’nın Paralel Yapı tarafından KCK’ya yönelik daha önce yapılan operasyonlar nedeniyle Kışanak’tan özür dilediği de görüşmede bulunan HDP’li kaynaklardan dile getirilmişti.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23