Çay sofralarınızı pembe kısır ile süsleyebilirsiniz. İşte tarifi...
Malzemeler:
2 bardak ince bulgur
2 bardak kaynar su
2 bardak pancar turşusu suyu
1 bardak minik doğranmış veya rendelenmiş pancar turşusu
1 demet maydanoz
Yarım demet yeşilsoğan
Birkaç tutam dereotu
Kornişon turşu
3 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
Öncelikle ince bulguru yıkayıp kapaklı bir kaba alın.
Üzerine sıcak su ve pancar turşusunun suyunu ilave edip kapağını kapatıp dinlenmesi için bir kenara bırakın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Şişen bulgura minik minik doğradığımız pancarları ilave edip hafif yoğurun. Bu şekilde bulgur pancarın rengini alacaktır.
Ardından yağ, limon, nar ekşisi, rendelenmiş sarmısak, tuz ve baharatlarını ekleyip yıkayıp doğradığınız yeşilliklerle birlikte karıştırıp servise hazır hale getirin.
gulsahinmutfagi.com