• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Provokatörlerin karnını CHP doyuruyor

Yeniakit Publisher
2014-11-01 09:09:00 - 2014-11-01 08:07:41
Provokatörlerin karnını CHP doyuruyor

İstanbul Üsküdar Validebağ Korusu’nun yanındaki otopark olarak kullanılan boş araziye yapılması planlanan cami için kıyamet koparan bir grup çapulcu, CHP tarafından 3 öğün besleniyor.

İstanbul Üsküdar Validebağ Korusu’nun yanındaki boş araziye yapılması planlanan cami için kıyamet koparan bir grup çapulcunun, “etraftaki camilerin boş olduğu” yönündeki sözlerinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Yapılması planlanan caminin bölgesinde bulunan Toprak Mescidi’nde dün insanlar cami eksikliğinden cuma namazlarını dışarıda kılarken, bölgedeki diğer cami olan Faikbey Camii’nde ise kalabalıktan yer bulamadılar. Bu yüzden cemaatten bazıları merdiven aralarında cuma namazlarını eda etmek zorunda kaldı.

ESER: BURADA CAMİYE İHTİYAÇ VAR

Faikbey Camii cemaatinden mahalle sakini Cemaleddin Eser (62), yaptığı açıklamada, bölgede cami eksikliği olduğunu söyledi. Eser; “Korunun yanına yapılacak olan cami benim evime daha yakın ama o bölgede cami olmadığı için ben cuma günleri buraya geliyorum. İnsanlar camiye sığmıyorlar, burada camiye ihtiyaç var” dedi.

CHP, EYLEMCİLERE GÜNDE ÜÇ ÖĞÜN YEMEK VERİYOR

Cami yapılmaması için eylem yapanları eleştiren Eser; “Bu kişiler camiye ve ezana karşılar. Ata Konakları da bu eylemcileri kışkırtıyor. Çünkü caminin yapılacağı alan koruya ait değil, boş bir araziydi. Ata Konakları da orayı işgal edip, otopark olarak kullanıyordu. Şimdi ise işgallerinin biteceklerinden korktukları için eylemcileri kışkırtıyor. Eylem yapanların yüzde 90’ı ise buranın sakini değil, dışarıdan CHP tarafından taşıma yoluyla getiriliyorlar. CHP burada bunlara günde üç öğün yemek veriyor. Akşama kadar yiyip, içiyorlar burada” diye konuştu.

Cami cemaatinden Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgül (34) de yaptığı açıklamada, yeni caminin yapılacağı bölgedeki Ata İlköğretim Okulu’nda eskiden öğretmenlik yaptığını ve yeni bir caminin eksikliğini hissettiğini belirtti. Akgül; “Bu bölgede cami yapılması gerekiyor. Camiye karşı olmak için eylem yapanları anlayamıyorum. Yeryüzü Allah’ın arzıdır, kimin malını kimden esirgiyorsunuz. Bu durum akla hayale sığacak bir düşünce değildir” şeklinde konuştu.
Cami cemaatinden Fatih Demir (34), Hayrullah Öztok (60), İbrahim Çelik (64) ve Yaşar Demir (66) de bölgede camiye ihtiyaç olduğunu ve yapılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan eylemcilerin kurdukları çadırların kaldırıldığı bildirildi.

FAİKBEY CAMİİ CEMAATİ MAHALLE SAKİNLERİ: “Olay çıkarıp mahallenin huzurunu bozanlar  camiye ve ezana karşılar. Ata Konakları da bu eylemcileri kışkırtıyor. Eylem yapanların yüzde 90’ı ise buranın sakini değil, dışarıdan CHP tarafından taşıma yoluyla getiriliyorlar. CHP burada bunlara günde üç öğün yemek veriyor. Akşama kadar yiyip, içiyorlar burada.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23