• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin'den 'Ukrayna'yı bölüşelim' teklifi

Yeniakit Publisher
2014-10-22 10:37:00 - 2014-10-22 10:51:57
Putin'den 'Ukrayna'yı bölüşelim' teklifi

Polonya Parlamento Sözcüsü Sikorski, 2008'de Moskova'ya yaptıkları ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in kendilerine "Ukrayna'yı birlikte paylaşalım. Batısını siz alın" dediğini açıkladı.

Ukrayna'da Moskova yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in görevinden alınması ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle tırmanan kriz hala sürüyor. Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar, ülkenin doğusundaki birçok bölgede çatışmaya devam ediyor. Krize her ne kadar diplomatik yollarla çözüm bulunmaya çalışılsa da Polonya'dan yükselen bir ses meseleye farklı bir boyut kazandırdı. 2007'den geçen aya kadar Polonya'nın Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten ve şimdilerde Parlamento Sözcülüğü yapan Radoslaw Sikorski, ABD'de yayımlanan Politico dergisine konuştu. 

"YANLIŞ YORUMLANDI" 

Sikorski, 2008 yılında Moskova'ya yaptıkları bir ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendilerine "Gelin Ukrayna'yı birlikte paylaşalım" dediğini söyledi. Putin'in bu teklifini Polonya Başbakanı Donald Tusk'a yaptığını belirten Sikorski, "Putin, bizden Ukrayna'nın parçalanma sürecine katılmamızı istemişti. Ancak Başbakan Donald Tusk, konuşulanlar kayıt ediliyor diye hiç cevap vermedi. Polonya'nın böyle bir emeli hiçbir zaman olmadı" dedi. Rusya'nın Ukrayna'yı bağımsız bir devlet olarak görmediğini belirten eski Dışişleri Bakanı ayrıca Putin'in kendilerine "Ukrayna suni bir ülke. Lviv şehri aslında Polonya'ya ait. Polonya'nın batısında 5 bölgeyi siz alın" dediğini belirtti. İkinci Dünya Savaşı'ndan önce bugünkü Ukrayna'nın batısı Polonya'ya aitti. Putin'in de bu sözleriyle geçmişe atıf yaptığı kaydedildi. Polonyalı siyasetçi Sikorski dün ise farklı bir açıklama yaptı. Sikorski, röportajın tamamen gerçekleri yansıtmadığını, sözlerinin yanlış yorumlandığını söyledi. Polonya'dan konu hakkında resmi açıklama yapılmazken Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, röportaj için "saçma" ifadesini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23