• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reformlarla başarı hikayesi yazacaklar

Yeniakit Publisher
2015-11-26 08:00:38 - 2015-11-26 08:00:38
Reformlarla başarı hikayesi yazacaklar

64. Hükümet’i Akit’e değerlendiren uzmanlar ve iş dünyası, yeni kabinenin yeni reformlarla düşmanların uykularını kaçırtacak ve dostları sevindirecek yeni bir başarı hikayesi yazacaklarını söylediler.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL - 1 Kasım genel seçimlerinden ezici bir üstünlükle çıkarak tek başına iktidar olan AK Parti’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun seçtiği ‘64. Hükümet’ kamuoyundan tam not aldı. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, yeni hükümetteki bakanları kutlarken, kabinenin 13 yılın tecrübesi ve enerjisiyle hareket edeceğini söyledi. 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Çağlar, yapısal reformlarla hükümetin yeni bir başarı hikayesi yazacağına emin olduklarını belirterek, “64. Hükümetin Türkiye’yi ve ekonomiyi 2023 hedeflerine taşıyacak, refahımızı artıracak, çözüm bulacak çalışmaları gerçekleştireceğine yürekten inanıyoruz. Yeni hükümetin plan ve kararlarını hayata geçirmek için iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini üstlenen Bülent Tüfenkci ile ülkemiz ticaretine atılım yaptıracak yeni çalışmalara imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

Ekonomistler Platformu Başkanı Dr. Oğuz Demir de, özellikle gelir adaleti, genç nüfus ve işsizlik konularının öncelikli olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Dr. Demir, “64. Hükümetin acilen odaklanması gereken konu gelir dağılımındaki adaletsizliğini azaltacak ve ülkemizin en önemli kaynağı olan genç nüfusun ekonomideki üretkenliğini arttıracak eğitim, istihdam gibi alanlarda uzun vadeli eylem planlarını acilen geliştirmesi gerekiyor. Bu noktada Ekonomistler Platformu olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BU KABİNE YENİ ANAYASA YAPAR

 Siyasi analist Avukat Abdullah Balta da, Türkiye’nin artık ‘bölgesel bir güç’ haline geldiğini söyledi. Mazlum milletlerin umudunun Türkiye’nin olduğunu belirten Av. Balta, “Ülkemizde yapılan yatırımlar ve ekonomik ilerlemeler, batılı devletlerin zoruna gidiyor. Bu ilerlemeleri gerçekleştiren de AK Parti hükümeti. Bu kadro yeni anayasayı da yaparak 12 Eylül anayasasından milletimizi kurtaracaktır” ifadesini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23