• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Risaleler devlet himayesinde

Yeniakit Publisher
2014-11-27 08:35:00 - 2014-11-27 11:26:03
Risaleler devlet himayesinde

Bediüzzaman Said Nursi’nin eserlerinin Diyanet tarafından basılacak olmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Prof. Dr. Ahmed Akgündüz, Risale-i Nurları basma görevinin Diyanet’e verilmesiyle Üstad’ın vasiyetinin yerine getirildiğini söyledi. Söz konusu kararla, Risalelerin koruma altına alındığını belirten Akgündüz, Bediüzzaman’ın imzasını taşıyan eserlere gelecek hücumların, sadeleştirme vs. gereksiz şeylerin ortadan kaldırıldığını vurguladı.

AKİT / ANKARA - Bediüzzaman Said Nursi’nin eserlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılacak olmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Akit’e konuşan Nur Cemaati’nin önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Rotterdam İslam Üniversitesi’nin Rektörü olan Prof. Dr. Ahmed Akgündüz, Risale-i Nurları basma görevinin Diyanet’e verilmesiyle Üstad’ın vasiyetinin yerine getirildiğini söyledi. Söz konusu kararla Risalelerin koruma altına alındığını belirten Akgündüz, Bediüzzaman’ın imzasını taşıyan eserlere gelecek hücumların, sadeleştirme vs. gereksiz şeylerin ortadan kaldırıldığını vurguladı.

Paralel yapının “Devlet Risaleleri yasakladı” şeklinde başlattığı algı operasyonuna tepki gösteren Akgündüz, tahrif etmemek şartıyla ve Bediüzzaman’ın şart koştuğu tayinatı vermek şartıyla her yayınevinin Risaleleri basabileceğini bildirdi. Akgündüz, Risalelere ilişkin alınan kararı eleştirenlerin iyi niyetli olmadığını, bunların menfaati zedelenen insanlar olduğunu dile getirdi.

ÜSTAD’IN İKİNCİ VASİYETİ AYASOFYA’NIN AÇILMASI

Bediüzzaman Said Nursi’nin darbecilerin şehit ettiği Adnan Menderes’e gönderdiği mektupta iki talepte bulunduğunu aktaran Ahmed Akgündüz, bunlardan birisinin Risale-i Nurların devlet eliyle basılması olduğunu diğerinin ise Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması olduğunu söyledi. İlk talebin yerine getirildiğini kaydeden Akgündüz, Üstad’ın Ayasofya’ya ilişkin talebinin de karşılanması gerektiğinin altını çizdi.

Bediüzzaman’ın Risalelerle ilgili müjdesine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’nin hükümetinin nail olduğunu belirten Akgündüz, şunları söyledi: “Üstad’ın çok sıkıntıda olduğu son günlerinde Adnan Menderes’e gönderdiği mektup, Emirdağ Lahikası’nda var. İster keramet deyin ister ikram deyin Üstad, çok açık bir şekilde diyor ki: ‘Şu anda Halkçılar (CHP), ırkçıları elde edip seni devirmeye çalışıyorlar. Eğer bu musibetten kurtulmak istiyorlar iki şey yap. Bunlardan birincisi Risale-i Nurları Diyanet eliyle ve resmi olarak basmaya gayret göster. Bunu Cenab-ı Hak Adnan Menderes’e değil, Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey olmak üzere bu hükümete nasip etmiştir. İnşallah ümidim odur ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Bediüzzaman’ın ikinci şartı olarak da Ayasofya’yı 500 senelik eski vazifesine iade eder. Bediüzzaman bunu önemsiyor. Çünkü ‘bu bir dönüm noktası olacaktır’ diyor. İnşallah çok kıymetli Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey ve ekibi Ayasofya’yı 500 yıllık eski haline iade edereler ve Allah’ın izniyle hem Amerika’daki Neoconların hem Almanya’nın hem İngiltere’nin hem de İsrail’in Türkiye aleyhinde kurulan bütün kumpaslarını Cenab-ı Hak engeller ve onları muhafaza eder.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23