• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadece emniyet operasyonu yetmez

Yeniakit Publisher
2014-07-29 07:57:00 - 2014-07-28 22:15:57
Sadece emniyet operasyonu yetmez

Milli iradeyi temsil eden hükümete darbe planladığı ortaya çıkan paralel yapıya yönelik emniyete düzenlenen operasyonlar, tehlikenin sadece bir kısmını bertaraf etti. 20 kişinin tutuklandığı soruşturmada 49 kişinin daha sorgusu sürerken Akit’e konuşan isimler, paralel yapının tam manası ile yerle yeksan edilmesi için yargı, bürokrasi ve sermaye ayağına da operasyon düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler.

AK Parti hükümetini hain bir kumpas ile yıkma girişiminde bulunan paralel yapının emniyet ayağına gerçekleştiren operasyonlar, devletin farklı alanlarında yer edinmiş hainlere de korku saldı. Akit’e konuşan isimler, paralel yapı ile tam anlamıyla mücadele edilmesi ve bu yapının devletin ensesinden sökülüp atılması için operasyonların emniyet dışında, yargı ve bürokrasi dâhil olmak üzere tüm alanlara yayılması gerektiğini ifade ettiler.

ÜÇ DÖRT ÇAKAL POLİSİN TUTUKLANMASI İLE OLMAZ

Araştırmacı yazar Zihni Çakır, “Operasyonların şu an için yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir” diyerek, “Nihayetinde bu tür örgütler,  derin devlet ve Gladio yapılanmalarını kendine örnek alan devleti ele geçirmeye çalışan örgütlerdir ve devletin tek bir biriminde yapılanmazlar” diye konuştu. Çakır, “Hepimiz biliyoruz ki, bilhassa TSK’da kadrolaşmak için ya da diğer üst düzey bürokraside kadrolaşmak için kurmuş olduğu kumpas davalarda bir taraftan ön tahkikat aşamasında emniyet, yargı aşamasında savcı ve hakimler, bu ikisinin birleştiği noktada da itibar suikastı için medya ve bütün bunları destekleyen de bir sermaye karşımıza çıktı. Bu dört ayağın deşifresi sağlanmadan ve bunlar yargı karşısına çıkarılmadan emniyetteki birkaç çakalın ya da üç dört tane ukala polis ve emniyet müdürünün tutuklanması ile paralel yapının çökmesi mümkün değil” dedi. Meselenin boyutunun bu kadarla kalmasının samimiyetsizliği ortaya koyacağını belirten Çakır, “Eğer Danıştay Saldırısı ile birleştirilen Ergenekon’da ayaklar yarım kalmamış olsaydı eminim bugün paralel yapılanma diye tabir ettiğimiz ve yeşil Gladio diyebileceğimiz ekibe de ulaşacaktık ve bugün bunlarla uğraşmıyor olacak, söz konusu kimseler de Danıştay Saldırısından içeri gireceklerdi belki de” diye konuştu.  

“YARGI, BÜROKRASİ VE SERMAYE AYAĞI DA OLMALIDIR”

Polislerin ve kolluk kuvvetlerinin paralel yapının asıl aklı tarafından kendilerine verilen talimatları yerine getirdiğini söyleyen Avukat Hasip Şenalp, “Yani onlar kendilerine söyleneni yapmışlar ve sonra da bunu kendilerine misyon edinmişlerdir. Asıl önemli olan yargı imamları dediğimiz Yargıtay’ın ve de adli teşkilatın içindeki hâkimlerdir” diye konuştu. Şenalp, “Onlar kolluk kuvveti gibi bu işi talimatla yapmaz, onlar aklı ortaya koyanlardır. Yargının içindeki imamlar iradenin kendisidirler. Asıl yargıda operasyon yapılmalıdır. Bunun dışında işin mutlaka basın yani medya ayağına da eğilmelidir Yani bu yazar-çizer kadrosu kendilerinden vehmettikleri gücün -ki o güç İsrail, Amerika ve İngiltere’nin gücüdür- kendilerini tutup kaldıracaklarını, sürecin geçeceğine inanıyorlar. Yani güç zehirlenmesi içindeler” dedi. “Sermaye ayağının da üzerinde gidilmesi gerekiyor” diye sözlerine devam eden Şenalp, “Başka türlü bu paralel yapı ile mücadele olmaz. Bunların dışında bürokraside de bunların pasifize edilmesi lazım. Şu anda onlar sinmiş vaziyetteler ama kim oldukları biliniyor. Bunların belli noktaya gelmiş olanların da meslekten ihraç edilmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23