• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saldırıya uğrayan okul müdürüne Eğitim-Bir-Sen sahip çıktı

Yeniakit Publisher
2015-05-05 21:57:00 - 2015-05-05 22:04:29
Saldırıya uğrayan okul müdürüne Eğitim-Bir-Sen sahip çıktı

Ümraniye'de bir okul müdürüne yapılan menfur saldırıdan dolayı Eğitim Bir Sen 3 Nolu Şube mensupları bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Şube Başkanı Erol Ermiş'in okuduğu basın açıklamasına onlarca öğretmen ve veli de destek verdi.

İŞTE BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

Kıymetli Basın Mensupları, Saygıdeğer Arkadaşlarım,

Gün geçmiyor ki eğitim çalışanı bir arkadaşımız saldırıya uğramasın. Öğretmene yönelik şiddetin çoğu da basına yansımıyor. Basına yansıyan, buz dağının sadece görünen yüzü. Bugün buraya, Ümraniye Emine Koçulu İlkokulu müdürü Bahattin Yılmaz arkadaşımıza yapılan çirkin ve menfur saldırıyı lanetlemek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Üç veli Bahattin Yılmaz Beyin odasına konuşmak üzere geliyor, arkadaşımız meseleyi halledeceğini söyleyerek görüşmenin bittiğini ifade edince, müdür odasında eşyalar uçuşmaya başlıyor. Araya müdür yardımcısının girmesiyle olay sona eriyor. Arkadaşımız polis çağırıyor, şikayetçi oluyor.

Herhangi bir kurumda sorun yaşayan, kendi yöntemleriyle, yani şiddet yoluyla sonuç almaya çalışıyor. Şiddete uğrayan şikayet mekanizmalarını kullanıyor ancak netice alamıyor, adeta saldırganın yaptığı yanına kar kalıyor. Hal böyle olunca biz de sorma ihtiyacı hissediyoruz: Herkesin birbirine şiddet uyguladığı, yapanın yanına kar kaldığı bu ülkede adaleti sağlamak üzere bunca kuruma ne gerek var? Devletten vatandaşını korumasını istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adalet kurumları bu şekilde çalışmaya devam ederse korkarız ki insanlar kendilerini korumak için farklı yollara başvuracak. İnsanların can güvenliği tehdidi altında yaşadığı ülkelerde can, mal ve namus emniyeti için özel güvenlik kurumları devreye sokulmuş vaziyette. Biz de aynı yolu takip ederek her kurumun kapısına silahlı koruma mı dikelim? Devlet, devletliğini yapsın, kendi adına iş gören kamu görevlisine sahip çıksın; vatandaşını saldırganların insafına terk etmesin.

Kıymetli Basın Mensupları, Saygıdeğer Arkadaşlarım,

Kamu çalışanı uğradığı şiddetin hesabını soramazken ALO 147, BİMER gibi kurumlar öğretmene yönelik şiddeti tetikliyor. Kulaktan dolma bilgilerle öğretmenler aylarca ıstırap çekiyor. Üç beş veli ağız birliği ettiğinde öğretmenin canına okunuyor. Danışma hattına dönüştüğü söylenen ALO 147, şikayet makinesi gibi çalışıyor, bizi canımızdan bezdiriyor. Bizler ALO 147, BİMER marifetiyle ceza alırken; iftiraya, haksızlığa uğrayan kamu çalışanı yargıda hakkını aramak için harap oluyor.

Birkaç söz de velilere söylemek istiyorum: Kıymetli veliler, biz kamu çalışanları olarak vatandaşa yani size hizmet etmek üzere varız. Canımızı dişimize takarak, yaşadığımız maddi ve manevi birçok sorunu bir kenara bırakarak sizin çocuklarınızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Zaman zaman yanlış yapıyor da olabiliriz. Ancak konuşmak, görüşmek yerine şiddete dayalı metotların kullanılması, en çok da eğitime zarar veriyor. Sürekli şiddet korkusuyla yaşayan arkadaşlarımızın maalesef motivasyonu bozuluyor. Devlet kadar sizin de vicdanınıza sesleniyoruz: Gelin, sizin çocuklarınız için fedakarca çalışan öğretmenlerinize sahip çıkın. 

Saygıdeğer Basın Mensupları, Kıymetli Arkadaşlarım, 

Eğitimcilere yönelik şiddetin sıkı takipçisi olacağız. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Devlet, devletliğini, bakanlık; bakanlığını yapsın; kamu çalışanının uğradığı şiddete seyirci kalmasın. Caydırıcı nitelik taşımayan cezalar, suçluya cesaret veriyor; toplum vicdanını yaralıyor. Yargıçlarımız da meseleye bu açıdan bakmalı, vandalizme geçit vermemelidir.

Arkadaşımız, meslektaşımız Bahattin Yılmaz’ın şahsında saldırıya uğrayan tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, basın açıklamamıza katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan siz değerli katılımcılara ve kıymetli basın mensuplarına yürekten teşekkür ediyoruz.

 

                                                                                    EROL ERMİŞ

                                                                                  EĞİTİM-BİR-SEN

                                                                     İSTANBUL 3 NO’LU ŞUBE BAŞKANI

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23