• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savcı Kiraz ile ilgili acı detay! Göç etme sebepleri...

Yeniakit Publisher
2015-04-02 03:51:00 - 2015-04-02 12:49:00
Savcı Kiraz ile ilgili acı detay! Göç etme sebepleri...

Savcı Kiraz, ailesinin de mağdur olduğu kan davasının bitmesi için köyün ileri gelenleriyle birlikte girişimlerde bulunup 15 yıl önce barışla sonuçlanmasına katkıda bulunmuş...

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesinin 40 yıl önce Siirt’in Kayaboğaz Köyü’nden kan davası nedeniyle Mersin’e göç etmek zorunda kaldığı öğrenildi. Savcı Kiraz’ın dedesinin karıştığı bir kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine kan davası başladı. Köyün ileri gelenleri toplanıp davalıların birbirinden uzaklaşması gerektiği konusunda görüş birliğine varınca Kiraz Ailesi, Mersin’e göç etti. Bu sırada Mehmet Selim Kiraz, henüz 2 yaşındaydı. Mersin’de düşük gelirli vatandaşların yaşadığı Demirtaş Mahallesi’nde bir eve yerleştiler.

TERZİLİK YAPTI

Babası Hakkı Kiraz emekli zabıt kâtibi, annesi Saadet Kiraz ev hanımı olan ve 6 kardeş arasındaki tek erkek olan Mehmet Selim Kiraz, lise yıllarında terzi olan dayısının yanında çalışarak eğitimine katkı sağladı. Amcası da mübaşir olan Kiraz’ın hukuk okumasını ailesi çok istedi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir süre avukatlık yapan Kiraz, savcılık görevine Osmaniye’de başladı. Osmaniye’de cezaevi savcılığı yaptıktan sonra İstanbul Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne, son olarak da Çağlayan Adliyesi’ne atandı. Çevresinde alçak gönüllülüğüyle tanınıyordu. Kiraz, ailesinin de mağdur olduğu kan davasının bitmesi için köyün ileri gelenleriyle birlikte girişimlerde bulunup 15 yıl önce barışla sonuçlanmasına katkı yaptı.

MESCİT YAPTIRMIŞ

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kaya, Savcı Kiraz’ın özellikle cezaevindeki yakınlarını görmek için gelen ailelerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri amacıyla belediye, müftülük ve hayırsever işadamlarıyla görüşerek cezaevinin karşısına mescit yaptırdığını, kendisine minnetle anacaklarını söyledi. Kiraz için yurdun birçok yerinde olduğu gibi Mersin’de staj yaptığı adliye ile 5 yıl görev yaptığı Osmaniye Adliyesi’nde de tören yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan Kiraz’ın ailesiyle bir dönem husumetli olan Fahrettin Yıldız, AA’ya yaptığı açıklamada, “Ailesinin acısı bizim acımızdır. Dün akşam aradım, babası namaz kılıyordu, amcasıyla görüştüm başsağlığı diledim. Köydeki yakınlarımız ailesine başsağlığı dilemeye gitti. Ben de gideceğim. Bunu yapanları lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habertürk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23