• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehidin babasından duygulandıran sözler

Yeniakit Publisher
2015-07-30 22:26:00 - 2015-07-30 22:42:38
Şehidin babasından duygulandıran sözler

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın şehit ettiği Hamza Yıldırım'ın babası Haşim Yıldırım, "Vatan sağ olsun. Elimden gelse ben de gidip savaşacağım ama götürmüyorlar" dedi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit edilen 3 askerden biri olan Hamza Yıldırım'ın başkentteki evine gelen askeri erkan, baba Haşim Yıldırım'a acı haberi iletti.

Akçay'daki terör saldırısında şehit edilen piyade onbaşı Hamza Yıldırım'ın (23) Etimesgut 30 Ağustos Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret eden Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran ile diğer askeri komutanlar, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, şehidin aile yakınları, mahalle sakinleri, çok sayıda vatandaş baba Haşim Yıldırım'a taziye dileklerini iletti.

Şehidin aile yakınlarının ağıt yaktıkları duyulurken, vatandaşların da hüzünlü oldukları gözlendi. Baba evinin bulunduğu sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı.

"BEN DE GİDİP SAVAŞACAĞIM AMA GÖTÜRMÜYORLAR"

Baba Haşim Yıldırım, "Vatan için bir evlat daha verdik, vatan sağ olsun. Allah bunları kahretsin, terörün bitmesini istiyoruz, biz yandık başkası yanmasın. Elimden gelse ben de gidip savaşacağım ama götürmüyorlar. Yeter artık gencecik bir çocuktan ne istiyorlar. Kalleşçe böyle bir şey olmaz, karşı karşıya gelsinler savaşalım, bitsin artık bu iş, ben şuanda yanıyorum. Benim evladım gitmiş, kuzum gitmiş, ben onu bir ağaç fidan gibi yetiştirdim, 20 yılda anca yetiştirdim. Vatan için feda ettik, ama başka olmasın" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yıldırım, üzüntüsünü şu sözlerle ifade etti:

"Bir evladım daha var, gerekirse onu da gönderirim. Ama yeter artık, sesimizi duysunlar artık, ne olacaksa olsun. Buradan Cumhurbaşkanı da Başbakan da Genelkurmay Başkanı da duysun sesimizi de artık ne yapacaklarsa yapsınlar. Sözün bittiği yer yani bura, yeter yani yeter. Bu vatanı teröre vermeyiz. Askerimize de polisimize de Cumhurbaşkanımıza da güveniyoruz. Onun için inşallah bu işi kökünden çözecekler. Ama şu anda yanıyoruz. Allah da onları kahretsin ne deyim."

Şehit onbaşı Hamza Yıldırım'ın yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, tekrar baba evine getirileceği ve ardından Bala ilçesinde defnedileceği belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23