• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit babası komutana sarıldı: Bende Kürdüm

Yeniakit Publisher
2016-02-10 16:05:00 - 2016-02-10 16:15:46
Şehit babası komutana sarıldı: Bende Kürdüm

Cizre'de çıkan çatışmada şehit olan er Vedat Dolançay, Van’da düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Komutana sarılıp ağlayan baba Vezir Dolançay, “Ben Kürt oğlu Kürt ve şehit babasıyım” diye gözyaşı döktü.

Şırnak’ın ilçesi Cizre’de PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada er Vedat Dolançay, şehit olmuştu. Dolançay için memleketi Van Saray'da cenaze töreni düzenlendi. Camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

''ŞEHİDİMİZ İÇİN BURADA BULUNUYORUZ''

Komutana sarılıp acısını ağlayarak üzerinden atan baba Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehitlik çok yüksek bir mertebedir ve şehit olanlar yakınlarının ahirette şefaatçisi olurlar.

''MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN''

Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi. Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay'ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23