• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehitlerin adı okullarda yaşatılıyor

Yeniakit Publisher
2017-01-13 17:50:29 -
Şehitlerin adı okullarda yaşatılıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu’nda oluşturulan ‘Şehit Köşesi’ törenle açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında, şehitlerin isminin verildiği 71 okuldan 14’üne ‘Şehit Köşesi’ kuruluyor. Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu’nda oluşturulan ‘Şehit Köşesi’ törenle açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, zor günlerde gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitleri saygı ve rahmetle anarak başladığı konuşmasında, “Türk milleti vefalıdır. Okullarda oluşturulan bu mütevazı köşe, çocuklarımızın, vatan sevgisi ile canları pahasına ülkesine sahip çıkan şehitlerimizin hayatlarını okudukça, bu değerli bilinçle yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Bu yüzden ‘Şehit Köşesi’ çok kıymetlidir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da, 14 okulda Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle oluşturulan ‘Şehit Köşesi’nin önemini vurgulayarak, “Şehit aileleri bize şehitlerin emanetidir” dedi.

Hakkari Yüksekova’da şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın babası Niyazi Çelikcan da törende duygularını dile getirdi.

‘Bayrak’ şiirinin öğrenciler tarafından okunduğu törende konuşmaların ardından ‘Şehit Köşesi’ dualarla açıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23