• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sen önce aynaya bak Paralel Zaman!

Yeniakit Publisher
2014-10-31 19:16:00 - 2014-10-31 22:11:09
Sen önce aynaya bak Paralel Zaman!

Devleti ele geçirmek isteyen yapılanmanın kirli oyunlarını deşifre eden haberleri ile milletin takdirini kazanan Akit’i yıpratmak ve karalamak için her gün yeni bir taktik geliştiren Paralel medya, gazetemizin bugünkü nüshasında yayınlanan bir haberde geçen ismin sehven yanlış yazılmasını diline dolayarak büyük bir rezalete imza attı. Oysa benzer hataları kendi gazeteleri de yüzlerce kez yapmış ve düzeltme metinleri yayınlamışlardı.

YENİAKİT.COM.TR -  Paralel örgüt bültenleri, devleti ele geçirmek isteyen yapılanmaya ilişkin önemli haberleri ile halkın büyük takdirini kazanan Akit’i yıpratmak için her gün yeni bir taktikle sahaya iniyor.

Daha önce aksi yönde hiçbir delil sunamadan, ‘Akit yine yalan yazdı’ şeklindeki başlıklarla tabanını uyutmaya çalışan paralel medya bu defa, kendilerinin de yüzlerce kez yaptığı basit bir yazım hatasını köpürterek algı operasyonu yapmaya çalıştı.

İllegaliteye bulaşıp devlete meydan okuyan Paralel çeteyle arasına mesafe koyan Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı Hoca ile görüşen muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu, bugünkü gazetemizde yayımlanan haberinde Fırıncı’nın soyadını sehven ‘Kırkıncı’ olarak yazdı. Medya organlarında zaman zaman olabilen maddi bir hatayı fırsat bilip gazetemizi buradan vurmaya çalışan Paralel Çetenin amiral gemisi Zaman’ın bu çirkefliği, akıllara kendi arşivlerindeki tashih hatalarını getirdi.

İŞTE TUZLUK MEDYASININ GEÇMİŞTEKİ HATA VE DÜZELTMELERİNE BİRKAÇ ÖRNEK:






Arşivden derlediğimiz metinlerde de görüldüğü gibi; Zaman da dahil her gazetede buna benzer maddi hatalar olabilmektedir. Muhabirimiz Kulaoğlu ilgili haberinde, isim benzerliğinin de etkisiyle Mehmet Fırıncı Hoca'nın adını, yine Bediüzzaman'ın talebelerinden olan Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'nin ismiyle karıştırmış.

Muhabirimiz, isim ve soyadları birbirine benzeyen ve her ikisi de Bediüzzaman'ın talabesi olan iki kişinin ismini sehven karıştırıken, Zaman'daki düzeltmeler incelendiğinde yanlış yazılan isimler arasında hiçbir benzerliğin bulunmadığı görülmekte...

 

Kulaoğlu'nun röportajında maddi hata olduğunun delili de açık.. Altı çizili yerlerde "Fırıncı" soyadının doğru olarak kullanılması da bunun sehven ortaya çıkan bir hata olduğunun apaçık ispatı.

'MAL BULMUŞ MAĞRİBİ' GİBİ SARILDILAR!

Öte yandan; Zaman gazetesinin gazetemizdeki küçük bir yazım hatasına 'mal bulmuş mağribi' gibi sarılması, akıllara "koyun-keçi hikayesi"ni getirdi. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın da köşesinde sık sık hatırlattığı o hikaye şu şekilde:

“Hikâyeyi bilirsiniz ama bilmeyenler ve duymayanlar için tekrar anlatayım... “Keçi”ler ve “koyun”lar merada otlarlarken, “hendek” gibi bir yerden atlamaları icap etmiş... Önce koyunlar, sonra keçiler atlarlarken, koyunun kuyruğu havalanmış ve afedersiniz poposu görünmüş... Kendi kuyruğunun sürekli havada ve poposunun da sürekli “açıkta” olduğunu bilmezden gelen keçi, hiç fırsatı kaçırır mı; başlamış sevinçle bağırmaya: “Koyunun kıçı gözüktü, koyunun kıçı gözüktü!”... Bu “pişkinlik” karşısında, koyun ne desin?.. Hiçbir şey demeden yoluna devam etmiş... Eğer bir şey demesi gerekseydi, herhalde şöyle derdi; “Ulan, benim kıçım bir defa göründü... Ya seninki?.. Senin kıçın hep açıkta!..”
Bu “hikâye”den benim çıkardığım “ders” şu: Gözleri “başkalarının kıçında” olanların, sürekli “başkalarının açığı”nı arayanların kendi kıçları açık olmamalı!..
Kısacası, “koyunlarda açık” arayanların kendileri asla “keçi” olmamalı!..
Zira, bir gün bir koyun çıkar ortaya ve der ki;
“Sen, önce kendi kıçını ört!.. Çünkü senin kıçın hep açıkta!”

PARALELİN GOYGOYCUSU ZAMAN'A TAVSİYEMİZ...

Son olarak; Akit'i 'şaşkın' diye yaftalayıp aşağılamaya çalışan fitneci gazeteye, "sen önce aynaya bak" tavsiyesinde bulunuyor ve ilgili gazete hakkında takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23