• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sınırda askerlere ateş açıldı

Yeniakit Publisher
2014-07-31 13:07:00 -
Sınırda askerlere ateş açıldı

Suriye sınırında güvenlik güçlerine açılan ateşlere askerlerimiz misli ile karşılık verdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında sınırın Suriye tarafından taktik tekerlekli zırhlı araçlı bir Mobil Yol Kontrol Unsuru'na devriye faaliyetleri esnasında hedef gözetmeksizin Kaleşnikof piyade tüfeği ile 50 atım ateş açıldığı belirtilerek, açılan ateşe derhal ve misliyle karşılık verilmesi üzerine ateşin kesildiği bildirildi.

Olay bölgesinin emniyete alındığı ve olay hakkında Hatay Valiliği ve Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği ifade edildi.

Türkiye-Suriye hududundaki bir başka olayda ise, Kara Kuvvetleri 4'üncü Hudut Alay Komutanlığı Şırnak Cizre sorumluluk sahasında sınırın Suriye tarafında bulunan 4 şahıs tarafından hudut unsurlarının üzerine hedef gözeterek uzun namlulu silahlarla sekiz atım taciz ateşinde bulunulduğu ve unsurlar tarafından ateşe derhal ve misliyle karşılık verildiği belirtildi.

Ayrıca bölgeye 2 adet taktik tekerlekli zırhlı araç ile 1 adet Ani Müdahale Mangası sevk edildiği ve olay bölgesinin emniyetinin artırıldığı kaydedildi.

KAÇAK BORU ELE GEÇİRİLDİ

Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Ziyaret ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında kaçakçılık ve yasa dışı geçiş faaliyetinde kullanıldığı değerlendiren bin metre uzunluğunda boru ve 23 adet sal tespit edildiği belirtilerek, "Bulunan söz konusu bin metre boru ve 23 adet sal, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirilmiştir" denildi.

MİSLİYLE KARŞILIK

Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında devriye faaliyeti esnasında 1 adet taktik tekerlekli zırhlı araçlı Mobil Yol Kontrol Unsuru'na sınırın Suriye tarafından Kaleşnikof piyade tüfeği ile 20-25 atım ateş açıldığı belirtilerek, "Açılan ateşe hudut unsurlarımız tarafından derhal ve misliyle karşılık verilmiştir.

Aynı saatler içerisinde ateşin geldiği bölgenin yaklaşık 750 metre güney tarafında 1 adet zırhlı muharebe araçlı hudut unsurumuza da 30-35 atım ateş açılmış ve hudut unsurumuz tarafından bu ateşe derhal ateşle karşılık verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

1'İ YAKALANDI 1'İ TESLİM OLDU

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu 1 kadın teröristin de yakalandığı açıklanırken, bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin de teslim olduğu bildirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23