• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soykırımcı bayram dinlemedi

Yeniakit Publisher
2014-07-29 07:57:00 - 2014-07-29 12:39:51
Soykırımcı bayram dinlemedi

Soykırımcı-terör devleti İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 37 kişi daha hayatını kaybetti, 80’den fazla sivil de yaralandı. Gazze halkının çoğu, İsrail’in saldırıları yüzünden bayram namazını kılamadı. İsrail’in bombardımanı sonucu yaralanan çocuklar da Ramazan Bayramı’nı hastanelerde geçirmek zorunda kaldı.

DIŞ HABERLER SERVİSİ - İşgalci-terör devleti İsrail, kayıp 3 Yahudi gencinin ölü bulunmasını bahane ederek Gazze’ye düzenlediği soykırım saldırılarını Ramazan Bayramı’nda da sürdürdü. İsrail’in Gazze’ye dün düzenlediği saldırılarda 37 kişi hayatını, kaybederken, 80’den fazla kişi de yaralandı.

Gazze’de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail’in dün Gazze’nin farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında yaralanan 7 Filistinli’nin tedavi gördükleri hastanede  hayatını kaybettiğini belirtti. Kudra, böylece İsrail saldırılarından hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının bin 70’e çıktığını, 6 binden fazla yaralı olduğunu ifade etti.

İSRAİL, ŞİFA HASTANESİ’Nİ BOMBALADI: 10 ÇOCUK ŞEHİD

Soykırımcı-terör devleti İsrail ordusunun, 23 gündür havadan ve karadan düzenlenen saldırılara hedef olan sivillerin tedavi altına alındığı Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni dün bombardımana tutması sonucu ise en az 10 çocuğun şehid olduğu, çok sayıda sivilin de yaralandığı bildirildi. 

 İşgal ordusunun Gazze’deki Eş-Şati Mülteci Kampı’nı bombalaması sonucu 10 çocuğun daha şehid olduğu açıklandı. İsrail’in  yine Gazze’nin batısında bir çocuk oyun alanına saldırması sonucu çoğunluğu çocuk 10 kişinin öldüğü, 40 kişi’nin de yaralandığı bildirildi..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Savaşın gölgesinde bayram namazı

Bu arada Gazze’de bayram namazı, İsrail topçu birliklerinin topçu ateşinin gölgesinde kılındı. Gazzeliler bayram namazı kılarken, İsrail topçu birlikleri de Gazze’nin doğusundaki bazı hedeflere 3 topçu ateşiyle saldırı düzenledi. 

Sınıra yakın yerde İsrail askerlerinin hareket eden her şeye ateş etmesinden dolayı bu bölgedeki Filistinlilerin çoğu bayram namazını kılamadı. Her bayram namazında çocuklarını camiye getiren aileler, İsrail’in camilere saldırı düzenlemesi endişesiyle çocuklarını bu bayram namazına getirmedi. İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucu Gazze Şeridi’nde bulunan camilerin bir çoğu büyük zarar görmüş, bir kısmı da yıkılmıştı. 

İzzeddin el-Kassam Tugayları: 100’e yakın israil askeri öldürüldü

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Gazze’nin Cibaliye beldesinde çıkan çatışmada, 2 İsrail askerinin öldürüldüğü ve yaralananların olduğu duyuruldu. 

 Saldırılarının başlamasından bu yana 100’e yakın İsrail askerinin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, “Ölen İsrail askerlerinin 91’den fazla olduğu, bu rakamın sadece direnişcilerle İsrail askerlerinin göğüs göğüse /yüz yüze girdikleri çatışmalarda direnişciler tarafından tesbit edilen rakam” olduğu bildirildi.

Gazze’de buruk bayram

Ramazan ayını soykırımcı-terör devleti İsrail’in saldırıları altında geçiren Gazze’de, evlerinden kaçarak BM’nin okullarına yerleşen Filistinliler birbirleriyle bayramlaştı. Kullanılmayan sınıflarda yerde yatan çocuklar, bayramlarını yokluk içinde geçirdi.  Filistinliler, kabristanları  da ziyaret ederek,  saldırılarda şehid düşen yakınları için Kur’an okuyup, dua etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23