• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözcü gecekondudan bile yalan çıkardı

Yeniakit Publisher
2014-07-31 11:57:00 - 2014-08-01 17:48:58
Sözcü gecekondudan bile yalan çıkardı

Vahdettin Köşkü civarında gecekondu yıkımının Ulusalcılar'a beyin şampuanlama vazifesi gören Sözcü gazetesi "Erdoğan'ın isteği ile" gerçekleştiğini iddia etmişti. Ancak tapu sahiplerinin yıkım için geçen yıl karar aldırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Çengelköy’de bulunan ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Vahdettin Köşkü ilginç bir iddia ile gündeme geldi. Köşkün yakınındaki Yukarı Hasanpaşa Setti Sokak’taki 13 haneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi encümen kararı ile gönderilen tebligatta, 7 bin 358 metrekarelik arazi üstündeki gecekonduların 17 Temmuz’a kadar yıkılması, aksi halde belediye tarafından yıkılacağı belirtiliyordu.

‘SATALIM DEDİK, İSTEMEDİLER’

Tebligatı alan ailelerin yaşadığı tedirginlik bazı gazetelerde geniş yer buldu.

Yıkım kararını gecekonduların yakınındaki Vahdettin Köşkü’ne bağlayan haberlerde özetle, Başbakan Erdoğan’ın köşkü çalışma ofisi olarak kullanacağı ve “rahatsız edilmemek için” çevredeki gecekonduları yıktırmak istediği iddiası dillendirildi. Bu iddia, “Burası tapulu yerimiz. 60 yıldır burada yaşıyoruz” diyen gecekondu sahiplerinin mağduriyetine de vurgu yapılarak kara propagandaya dönüştürüldü. Ancak SABAH, yıkım kararının, gecekonduların bulunduğu arazinin sahiplerinin 2013′te belediyeye yaptığı başvuru ile alındığını belirledi.

Arazi sahiplerinden Yaşar Soysal, “Amcam ve halamın da hissesinin bulunduğu araziyi imar izni olmadığı için kullanamadık.

Bu arada hakkı olmayan kişiler gelip gecekondu yapmış. Babam ve annemin vefatının ardından 2013′te payımı tespit ettirip tapumu aldım. Yıllardır vergisini ödüyoruz, ama başkaları oturuyor. Gecekondu sahiplerine ‘Araziyi alın’ dedik, yanaşmadılar.

Bunun üzerine işgalin kaldırılmasını talep ettik. Burası hazine arazisi değil” dedi. Soysal’ın vekalet verdiği bir diğer hisse sahibi Fatih Albayrak ise şunları söyledi:

2011′DE DE KARAR ALINMIŞ

“Öncelikle orada oturan gecekondu sahiplerini mağdur etmemek için hissemizi satmayı teklif ettim. Kabul etmediler. Daha sonra tehdit ettiler. Zaten bugüne dek diğer hisse sahipleri de bu yüzden sessiz kalmış.

Biz arazideki hakkımızı istiyoruz. Ayrıca yıkım kararı ilk değil. 2011′de başka bir hisse sahibinin talebi üzerine yine yıkım kararı alınmış.”Yıkım kararıyla ilgili haberlerde Vahdettin Köşkü ve Başbakan Erdoğan’ın öne çıkarılarak hedef saptırıldığını ifade eden Albayrak, “Vahdettin Köşkü bahane. Başbakan Erdoğan’a da haksız bir ithamda bulunuyorlar. Yıkım kararı bizim başvurumuzla alındı. Elimizde tapumuz var. Onların da tapusu varsa göstersinler. Hukuk varsa gerçek ortaya çıkar” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23