• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SPK'dan Borsa İstanbul açıklaması

Yeniakit Publisher
2014-07-22 17:20:00 -
SPK'dan Borsa İstanbul açıklaması

SPK, "Tekrarlanmamasını arzu ettiğimiz problemin nedenine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin hem Borsa hem de SPK tarafından gerekli incelemeler başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bugün Borsa İstanbul'da gerçekleşen teknik arızaya ilişkin, "Tekrarlanmamasını arzu ettiğimiz problemin nedenine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin hem Borsa hem de SPK tarafından gerekli incelemeler başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

SPK'dan yapılan açıklamada arızaların sıklaşması ve seans ortasında beklenmedik anlarda ortaya çıkmasının, sağlıklı fiyat oluşumuna engel olabileceği gibi, yatırımcı güveni açısından da arzu edilen bir durum olmadığı kaydedildi.

Borsalarda esas olanın seans saatleri içerisinde kesintisiz işlem yapmak olduğu belirtilerek, bugün BİST Pay Piyasası'nda saat 09.53'te başlayıp 10.55'e kadar geçen 62 dakikalık arızanın çok sık karşılaşılan bir durum olmadığı aktarılan açıklamada, "Tekrarlanmamasını arzu ettiğimiz problemin nedenine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin hem Borsa hem de SPK tarafından gerekli incelemeler başlatılmıştır" denildi.

Konuyla ilgili Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada ise, Pay Piyasası'nda işlem yapmakta olan bir yatırım kuruluşu tarafından gönderilen emir düzeltme mesajında ilgili kurumun kullandığı yazılım sisteminden kaynaklanan bir sorun oluştuğu ifade edilmişti. 

Borsa İstanbul'da en son 9 Ocak 2014 Perşembe günü teknik bir arıza yaşanmış ve yaklaşık 4 saat işlem yapılamamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23