• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriyeli yetim kardeşlerin 'koruyucu ailesi' oldular

Yeniakit Publisher
2017-03-29 18:07:00 -
Suriyeli yetim kardeşlerin 'koruyucu ailesi' oldular

Suriye'deki savaşta babalarını kaybettikten sonra anneleriyle Türkiye'ye sığınan, ardından devlet korumasına alınan 6 yaşındaki Hayfa ile 2 yaşındaki kardeşi Ömer'in hayatı, İnan çiftinin "koruyucu aile" olmasıyla değişti.

Suriye'deki iç savaşta babalarını kaybettikten sonra anneleriyle Türkiye'ye sığınan, ardından devlet korumasına alınan 6 yaşındaki Hayfa ile 2 yaşındaki kardeşi Ömer, İnan çiftinin "koruyucu aileleri" olmasıyla yeni bir hayata başladı.

Son 6 yıldır büyük acılara sahne olan Suriye'de yüz binlerce insan hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise vatanını terk etmek zorunda kaldı. Birçok ailenin parçalanmasına neden olan savaşta, milyonlarca çocuk da yetim veya öksüz kaldı.

Halepli Hayfa ve Ömer'in babası da rejim güçlerinin bombardımanı sonucu yaşamını yitirdi. Anne ise o dönemde 4 yaşında olan Ömer ve henüz karnındaki bebeğiyle yeni bir hayat kurmak için Isparta'ya yerleşti. Ömer, 2015'te burada dünyaya geldi. Anneleri, sonra çeşitli nedenlerle bakamadığı kardeşleri devlet korumasına emanet etti.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde yaşamaya başlayan Suriyeli kardeşlerin hayatı, 3 çocuklu Adnan ve Seçil İnan çiftinin "koruyucu aile" olmaya karar vermesiyle değişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Müdürlük görevlilerinin yaptığı incelemenin ardından uygun şartları taşıdıkları belirlenen İnan ailesi, Hayfa'nın "koruyucu ailesi" oldu. Çift, daha sonra, ablasından ayrılmak istemeyen 2 yaşındaki Ömer'in de koruyucu aileliğini üstlendi.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından İnan ailesinin evine gelen Hayfa ve Ömer, "çetin kış"ın ardından "bahar"a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23