• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tekkeköy yeni eğitim-öğretim yılına hazır

Yeniakit Publisher
2017-09-07 23:07:46 -
Tekkeköy yeni eğitim-öğretim yılına hazır

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy’deki tüm okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ile kapsamlı istişareler ve görüşmeler gerçekleştirerek eğitim-öğretim yuvalarımızı öğrencilerimizle buluşacakları güne hazır hale getiriyoruz” dedi.

Eğitimin her şeyin üstünde olduğunu ve Tekkeköy’ü eğitim alanında marka kent yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Eğitim her zaman önceliğimizdir ve yapılacak her türlü eğitim yatırımında taşın altına elimizi koyarak, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim öğretim kurumu sayısı kat kat arttı

Tekkeköy’ün üç buçuk yıllık süre içerisinde eğitim alanında çok büyük ve önemli yatırımlarla buluştuğunu ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “AK Parti iktidarıyla ilçemizi buluşturarak Tekkeköy’ü her alanda olduğu gibi eğitim alanında örnek ve adından söz ettiren bir ilçe haline getirdik. Özellikle son üç buçuk yıl içerisinde aydınlık yarınlarımızın asıl sahibi çocuklarımızın çağın bilgi, beceri ve birikimi ile donatacak fiziki mekanların sayısını üç kat arttırdık. Yeni yapılan bütün binalar fiziki yapısı, donanımı ve işlevselliğiyle çağın tüm gereksinimlerini bünyesinde barındırıyor. Örf ve adetlerini bilen, vatan millet sevgisiyle ahlaki ve dini duygularla yoğrulan gelecek nesillerin yetişeceği yeni eğitim öğretim kurumlarının ilçemizde inşa edilmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek üstün çaba sarf ediyoruz. İlçemizde her türlü Eğitim Öğretim kurumunun inşa edilmesi, yapılması için imar düzenlemesi, yer tahsisi, arsa üretilmesi, yatırımcı bulunması, resmi kurum kuruluş ve bakanlıklarla gerekli temasların kurulmasının yanında tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Eğitimde marka şehir olma hedefiyle çıktığımız çalışmaların artık meyvelerini toplamaya başladık. Evlatlarımıza, gençlerimize, yarınlarımıza bırakacağımız en büyük miras, yapacağımız en güzel ve en önemli yatırım eğitimdir. İlçemizde üç buçuk yıl içinde dev eğitim yuvaları yükseldi. 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında inşaatı tamamlanan Büyüklü Lisesi, Sarıyurt İlk- Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi öğrencileriyle buluşacak. Yine ilçemize yeni eğitim öğretim kurumları kazandırmak için çalışmalarımıza da devam ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde ilçemize bir de fakülte kazandıracağız. Tekkeköyümüz tüm donanımları, yeterlilikleri ve paydaşları ile Fakülte kurulması için hazır durumda. Bizlerde böyle bir girişimde her türlü imkanları seferber etmeye hazırız. Eğitim alanında yapılacak her türlü yatırıma destek vermeyi gelecek adına bir borç olarak görüyoruz ve ona göre hareket ediyoruz” diye konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tekkeköy Belediyesinden eğitime sınırsız destek

Son üç buçuk yıl içerisinde ilçedeki eğitim öğretim kurumu sayısının üç kat arttığına dikkat çeken Başkan Togar, “Eğitime bugüne kadar tahsisler ve diğer çalışmalar dahil belediye olarak yaklaşık 11 milyon lira yatırım yaptık. Eğitim öğretim kurumlarının, okulların yapılabilmesi için yer tahsisi, imar düzenlemesi gibi çalışmaların yanında okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda eğitim yuvalarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını giderdik. Boya, badana, tadilat, bakım onarım işlerini yaptık. Okullarımızın bahçelerini ve çevrelerini düzenleyip peyzajını yaptık. Öğrencilerimizin okul kıyafeti, kırtasiye gibi okul ihtiyaçlarını karşıladık. Geleceğimizin önündeki en büyük engel olan cehaletin yıkılması ve yok edilmesindeki en büyük silah eğitimdir. Bu anlayış çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. Çocuklarımız artık her türlü donanıma sahip eğitim yuvalarında çağın gerekliliğine uygun bilgiyle donatılarak geleceğe hazırlanıyor. Tekkeköy eğitim konusunda alt yapısı güçlü ve adından söz ettiren bir ilçe haline geline gelmiştir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi çağın gerektirdiği şekilde donatarak şehrine, ülkesine, milletine faydalı, başarılı bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir. İlçemizden bugün olduğu gibi bugünden sonrada her türlü sınavlarda dereceye giren öğrenciler yetişmeye devam edecek. Bizlerde eğitim için çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim öğretim görebilmesi için her türlü çalışmayı destekleyip, yeni projeler üretmeye, tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23