• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TRT'den Şimşirgil'e yayın yasağı!

Yeniakit Publisher
2016-06-25 18:59:00 - 2016-06-25 19:13:34
TRT'den Şimşirgil'e yayın yasağı!

Milli Takımla ilgili düşünceleri konusunda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i eleştiren tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konusunda TRT yönetimi kararını verdi

EURO 2016'da A Milli Takımın İspanya'ya 3-0 yenildiği maçın ardından TRT'de ekrana gelen 'Pelin Çift'le Gündem Ötesi' programında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i sert sözlerle eleştiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

YAYINA ÇIKARTILMADI, AKIŞ DEĞİŞTİ

TRT 1'de geçtiğimiz akşam ekrana gelmesi gereken 'Ramazan Sevinci' programının konuğu olan Prof. Şimşirgil, TRT yönetiminin aldığı karar gereği son anda yayına çıkartılmadı.

Milli Takımlar teknik patronu Terim'in, "Bundan sonra TRT'nin sorularını cevaplamayacağım ve onları muhatap almayacağım, onlara röportaj filan da vermeyeceğim" açıklamasına karşılık sessiz kalan TRT şok bir karar alarak, bugün Serdar Tuncer'in sunduğu "Ramazan Sevinci" programının konuğu olan Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil'i yayına çıkartmama kararı aldı. Daha önce cuma gününün program konuğu olarak Prof.Şimşirgil'i duyuran TRT'nin bugünkü yayın akışında Serdar Tuncer'in konuğunun sadece Hayati İnanç olarak gözükmesi dikkat çekti.

Terim İspanya maçından hemen sonra yayımlanan TRT'deki programında modoratör Pelin Çift'in milli takımla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Prof.Ahmet Şimşirgil oyuncuların hırssız oluşlarına dair eleştiri de bulunmuştu.

Sonrasında Terim'in basın toplantısında hedef tahtası haline gelmesine Şimşirgil, kendisinin oruçla ilgili açıklamalarını gündeme getirerek, "Sen de o zaman oruçla ilgili fetva verirken din alımı miydin" diyerek cevap vermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

NE OLMUŞTU

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Türkiye-İspanya maçının hemen ardından TRT 1'de ekrana gelen 'Pelin Çift'le Gündem Ötesi' programında Fatih Terim ve milli takım için, "Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Bizimkiler acemiler mangası gibi. Onların başındaki de 'orucunuzu sizin yerinize ben tutarım' diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin" yorumunu yapmıştı.

ŞİMŞİRGİL TWITTER'DAN CEVAP VERMİŞTİ

Şimşirgil de Terim'e Twitter'dan cevap vererek, "Terim benim yüzümden TRT'yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV'de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım. Ruhsuz oynanan futbol için 4 dakika spor yorumu... Ben, 'Para için değil millet için oynayın' dedim. "Para için oynayalım" mı diyorsun Hangisine kızdın cevap ver!" ifadesini kullanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23