• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk Telekom 8. kez Türkiye’nin en değerli markası

Yeniakit Publisher
2017-06-14 22:16:00 -
Türk Telekom 8. kez Türkiye’nin en değerli markası

Ocak 2016’da tüm markalarını tek çatı altında toplayan Türk Telekom, bir kez daha Türkiye’nin en değerli markası oldu. Uluslararası marka değerleme kuruluşu Brand Finance tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları Turkey 100’ listesinde, marka değerini yüzde 11’in üzerinde artırarak 2,6 milyar dolara taşıyan Türk Telekom, Türkiye’nin en değerli markası seçildi.

Brand Finance’in dünyanın en değerli 500 telekomünikasyon markasını seçtiği ‘Telecoms 500’ listesinde ise, 9 yıldır Türkiye’nin ‘En Değerli Telekomünikasyon Markası’ olan Türk Telekom, üst üste elde ettiği bu başarılar ile Türkiye’nin en değerli markası olmasının yanı sıra ‘lider bilgi ve iletişim teknolojileri markası’ olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türk Telekom’un daha önce yedi kez Türkiye’nin en değerli markası olarak seçildiğini hatırlatan Türk Telekom CEO’su Paul Doany: “Türkiye’nin en büyük marka dönüşümlerinden birini başarıyla gerçekleştirdik. Bu dönüşüm sayesinde geçen yıl 2008’deki halka arzdan bu yana 1,5 milyon yeni net müşteri ile en yüksek abone kazanımını sağladık ve de Türk Telekom’un değerinde tarihi bir rekora imza atmış olduk. Türkiye’nin dört bir yanında görev alan ve bu başarıda büyük katkısı olan 34 bin kişilik büyük Türk Telekom ailesini gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte farklı müşteri segmentlerine de daha yakından dokunup onlara benzersiz bir değer yaratma konusunda durmaksızın çalışacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, uluslararası marka değerleme kuruluşu Brand Finance tarafından her yıl gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları Turkey 100’ araştırmasında, sekizinci kez Türkiye’nin en değerli markası oldu. Ocak 2016’dan bu yana mobil, internet, telefon ve TV hizmetlerini sunan markalarını tek çatı altında toplayan Türk Telekom bu birleşmenin meyvelerini toplamaya devam ediyor. İngiltere merkezli Brand Finance’in ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları Turkey 100’ listesi için yaptığı araştırmada Türk Telekom’un 2016’da marka değerini 2 milyar 353 milyon dolardan 2 milyar 620 milyon dolara çıkararak Türkiye’nin en değerli markası olduğu tespit edildi.

Brand Finance’in Türkiye’nin en büyük şirketlerini inceleyerek belirlediği ‘Turkey 100’ listesinde zirveye oturan Türk Telekom’un 2016’da marka değerinde yüzde 11’in üzerinde artış sağlaması dikkat çekti. Böylece şirket 2.6 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek marka değerine ulaşarak Türkiye’nin de en değerli markası olmayı başardı. Brand Finance’in dünyanın en değerli 500 telekomünikasyon markasını seçtiği ‘Telecoms 500’  listesinde de, 9 yıldır Türkiye’nin ‘En Değerli Telekomünikasyon Markası’ olan Türk Telekom, üst üste elde ettiği bu başarılar ile Türkiye’nin en değerli markası olmasının yanı sıra ‘lider bilgi ve iletişim teknolojileri markası’ olduğunu bir kez daha kanıtladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tek marka sinerjisi ile 1,5 milyonluk tarihi net abone kazancı

Brand Finance’in ‘Turkey 100’ araştırmasında Türk Telekom’un marka birleşmesiyle yarattığı sinerjiye dikkat çekilirken, yeni ürün ve hizmet sunumuyla, yeni müşteri kazanımı ve çapraz satış imkanlarındaki artışa vurgu yapıldı. Tüm bu gelişmelerin şirketin marka değerini yükseltmesinin yanı sıra, geleceğe ilişkin projeksiyonlarını da olumlu etkilediği belirtildi.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, 2016’nın başında gerçekleştirdikleri marka birleşmesinin pozitif sonuçlarını her geçen gün daha fazla almaya başladıklarını belirterek, “Türkiye’nin en büyük marka dönüşümlerinden birini başarıyla gerçekleştirdik. Bu dönüşüm sayesinde geçen yıl 1,5 milyon yeni net müşteri ile 2008’deki halka arzdan bu yana en yüksek yıllık abone kazanımını sağladık ve de Türk Telekom’un değerinde tarihi bir rekora imza atmış olduk” dedi.

Brand Finance’in 20’yi aşkın ülkede gerçekleştirdiği marka değeri araştırmasında Türk Telekom’un daha önce yedi kez Türkiye’nin en değerli markası olarak yer aldığını hatırlatan Doany, şunları söyledi: “Türkiye’nin dört bir yanında görev alan ve bu başarıda büyük katkısı olan 34 bin kişilik büyük Türk Telekom ailesini gönülden tebrik ediyorum. Son derece geniş ürün ve hizmet yelpazesine sahip lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi olarak  81 ile yayılmış altyapımız ve 39,2 milyon müşterimiz ile Türkiye’nin tamamında hayata dokunuyoruz. Türk Telekom markası ile yüksek teknoloji, kaliteli hizmet ve insanlarımızın ihtiyaçlarına en etkin şekilde cevap verebilmek en önemli önceliklerimiz arasında. Bundan sonraki süreçte de bugüne kadar erişemediğimiz müşteri segmentlerine daha yakından dokunup onlara benzersiz bir değer yaratma konusunda durmaksızın çalışacağız” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23