• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter’ın gizlilik ayarları değiştirildi

Yeniakit Publisher
2017-05-18 10:20:00 -
Twitter’ın gizlilik ayarları değiştirildi

Sosyal ağ devlerinden Twitter'ın mobil uygulamasında gizlilik ayarları bugün itibarıyla değişti. Twitter kullanıcılarının verilerine Twitter'ın iş ortakları artık 30 gün süreyle erişebiliyor. Verileri erişime kapatmak için ise bu adımları takip etmek gerekiyor.

Sosyal medya platformları ve mobil uygulamalar, çoğu zaman gizlilik politikaları nedeniyle eleştiriliyor. Bildiğimiz üzere sık sık değiştirilen gizlilik politikaları, kullanıcıların verilerinin takip edilmesine imkan tanıyor.

Sosyal ağ devleri bu durumu, daha iyi reklam deneyimi sunmak için geliştirdiklerini ifade ediyor. Örneğin Facebook’ta bir markanın sattığı bir ürünü içeren bağlantıya tıkladınız. İşte kullanım verilerinizi paylaştığınız için sistem sizin o ürüne ilgi duyduğunuzu anlıyor ve karşınıza o ürün ve benzerini çıkarıyor. Bu uygulama geçtiğimiz yıl WhatsApp tarafından devreye alınmış ve bir hayli eleştirilmişti.

Bu zamana kadar ‘Do Not Track’ (takipsizlik) desteğiyle bilinen Twitter da artık bu uygulamaya geçti. Güncellenen gizlilik ayarları kapsamında Twitter, verilerinizi seçkin iş ortaklarıyla paylaşabiliyor ve bu veriler 30 güne kadar ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Verilerden kasıt ise Twitter’da yaptığınız her şey olabilir. Yani bu özellik açık olduğu takdirde, paylaştığınız, beğendiğiniz veya RT ettiğiniz tweetler, Twitter’ın iş ortaklarıyla paylaşılacak. Aynı şekilde bağlantısına tıkladığınız tweetler de yine veri olarak paylaşılabilecek.

Bu özelliği kapatmak için ise yukarıdaki adımı takip etmek gerekiyor. Zira bu özellik herkeste açık olarak geliyor. Twitter’ın mobil uygulaması üzerinden: Ayarlar > Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik > Personalization and data > Verileri seçkin iş ortaklarıyla paylaş. İşte verilerini paylaşmak isteyenlerin bu özelliği devre dışı bırakması gerekiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diğer taraftan bu özelliğin altında ismin, e-posta adresinin veya telefon numarasının paylaşılmayacağının taahhüdü veriliyor. Fakat bu bilgilerin paylaşılmayacak olması, Twitter’ın tıpkı diğer sosyal ağların da yaptığı gibi etik bir hareket sergilediğini göstermez.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23