• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uğur Dündar'dan tuhaf devrim çağrısı

Yeniakit Publisher
2015-01-30 11:26:00 - 2015-01-30 11:39:17
Uğur Dündar'dan tuhaf devrim çağrısı

Sözcü'de kalem oynatan Uğur Dündar, bugün yayınlanan köşe yazısında, Yunanistan'daki solun zaferinden sebeplenmeye çalışarak birleşme çağrısında bulundu.

YENİAKİT.COM.TR - Uğur Dündar, yazısında solun zafer kazandığı Yunanistan'dan bahsederek "Pe­ki kom­şu­da pi­şer, bi­ze de dü­şer mi? Ya­ni Yu­na­nis­ta­n’­da­ki­ne ben­zer bir dev­ri­m ül­ke­miz­de de ger­çek­le­şir mi?" dedi. "Hiç kuş­ku­nuz ol­ma­sın, za­ma­nı ge­lin­ce Tür­ki­ye­’de ben­ze­ri ge­liş­me­ler ya­şa­na­cak" diyen Dündar, "ha­ra­mi" olduğunu iddia ettiği dü­ze­nin son bu­la­cağını savundu.

Dündar, Peygamberimiz'e hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayımlamasıyla akıllara kazınan Cum­hu­ri­ye­t’­te köşe yazarlığı yapan Emre Kongar'ın dün yayımlanan yazısında kullandığı çelişkili sözleri yazısının devamında dile getirdi. Kongar, "Namussuzlar, haysiyetsizler, şerefsizler, vicdansızlar, genel ahlaka ve meslek ahlakına karşı olarak neler yaptıklarını bildikleri için, korkaktırlar: Hemen birbirleriyle ittifak eder, güçlerini birleştirirler. Namuslu, haysiyetli, şerefli ve vicdanlı olanlar ise korkusuzdurlar. Bu nedenle ittifak aramazlar, güç birliğine gitmezler" demiş, ardından da "Birleşiniz" çağrısında bulunmuştu.

Dündar da bugün Cumhuriyet yazarının isteğini tekrarlayarak, "Emre Ho­ca yer­den gö­ğe ka­dar hak­lı de­ğil mi? O hal­de ne du­ru­yor­su­nuz? Birleşiniz" ifadelerini kullandı.

www.yeniakit.com.tr
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23