• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna'da hükümet krizi

Yeniakit Publisher
2016-02-11 02:57:12 -
Ukrayna'da hükümet krizi

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile bir telefon görüşmesi yaparak, Ukrayna’nın reformları sürdüreceğini söyledi.

Devlet Başkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Lagarde ile yapılan telefon görüşmesinde Poroşenko, Ukrayna’nın hükümet ile koalisyon partileri arasındaki sıkıntılara bakmaksızın reformlara devam edeceğini vurguladı. Poroşenko, siyasi krizi derinleştirecek herhangi bir erken seçime gidilmeden sadece hükümette çalışmaların yapılmasına gerek olduğunu belirterek, “Devlette siyasi ve ekonomik istikrar kararlı bir şekilde sağlanmıştır” diye konuştu.

Poroşenko ve Lagarde’ın Ukrayna’nın IMF ile ilişkilerine “yeni bir ivme” kazandıracak öncelikli reformlar için bir yol haritası üzerinde anlaştıkları kaydedilen açıklamada, ikilinin tüm reform yasalarının acilen parlamentodan çıkarılması konusunda görüş birliğine vardıkları da ifade edildi.

Ukrayna Maliye Bakanı Natalya Yaresko, ülkede başlayan hükümet krizinden dolayı IMF’nin kredi desteğini kesebileceği uyarısında bulunmuştu. Yaresko’nun açıklamasının ardından IMF Başkanı Lagarde yaptığı yazılı açıklamayla Ukrayna’da yönetimin kötüye gitmesinden ve yolsuzlukla mücadelede yol alınamamasından dolayı rahatsızlığını bildirmişti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23