• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümraniye Belediyesi, Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu Ek Binasının Temelini Attı

Yeniakit Publisher
2017-06-09 21:52:00 -
Ümraniye Belediyesi, Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu Ek Binasının Temelini Attı

Ümraniye Belediyesi tarafından Elmalıkent Mahallesi’nde yapımına başlanan Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu’nun Ek Binasının temel atma töreni yapıldı.

Son 13 yılda ilçeye 400’ü aşkın kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, yeni dönemde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eğitim alanındaki çalışmalarına ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ümraniye Belediyesi; Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu’na yapılacak Ek Binanın temelini bugün yapılan tören ile attı. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, 15 Temmuz Gazimiz AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu Ek Binası;  9 derslik ile 1147 metrekarelik alana inşa ediliyor. Zemin kat, 2 normal kat ve bay-bayan uygulama mescidiyle öğrencilere hizmet verecek. 

Program 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Ümraniye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdurrahman Güvercin Kur’an tilaveti gerçekleştirdi.

Bir selamlama konuşması gerçekleştiren Şehit Köksal Karmil İmam Hatip Ortaokulu Okulu Müdürü Osman Kurban, “Desteklerinden dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Elmalıkent Mahalle Muhtarı İbrahim Demiral, “15 Temmuz’da şehit düşen Köksal Karmil kardeşimizin anısına yaptırılan okulun Elmalıkent halkına ve Ümraniye’ye hayırlı olmasını dilerim. 2004 yılından bu yana Başkanımız Hasan Can ve ekibinin Ümraniye’ye yaptığı hizmetlerden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak ise; “Bugün okullarımızın kapanış günü, seneye ek binamızda eğitim öğretim yapmanın heyecanıyla yeni başlangıç yapmış olacağız” dedi. Ümraniye’nin nüfus anlamında oldukça kalabalık bir ilçe olduğunu belirten Karapıçak, “Bunu aşmak için belediye başkanımız çalışmalarına hızla devam ediyor. Sadece imam hatip değil; ek binalar ortaokullar ilkokullar da yapıyor. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Şehit Köksal Karmil Ortaokulu Ek Binasının temel atma töreninde öncelikle şehidimiz Köksal Karmil ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum ve gazilerimize de şifalar diliyorum” dedi. Öğrencilere de karneleri almalarıyla sebebiyle iyi tatiller dilen Başkan Hasan Can, “Bugün birkaç mutluluğu birden yaşıyorum, tüm şehitlerimizi seviyoruz ama Köksal kardeşimizin benim için özel bir yeri vardır. Siyasette birlikte olduğum yakın tanıdığım 80’li yıllarda birlikte siyaset yaptığımız kardeşimizdir” dedi. Ardından Meyvelibahçe Ortaokulunun adını da Şehit Köksal Karmil olarak değiştirdiklerini söyleyen Başkan Hasan Can, “Tamamen belediyemizin kaynakları ile yapılacak bir okul, ek binaya ihtiyaç duyuldu. İnşallah önümüzdeki yıl hizmet verecek” dedi. Başkan Hasan Can, “2. mutluluğum siyasete girdiğim günden bu yana, bizi destekleyen Kazım Karabekir bölgemize yeni bir hizmet getirmiş olmaktır” dedi. Muhtarlarımıza da hizmetleri halka sunmadaki başarılarından dolayı teşekkür eden Başkan Hasan Can, 2b alanları için yapılan çalışmalardan da bahsetti. Başkan Hasan Can, “2b planları herkesin eşit imar hakka sahip olması için örnek olarak gösterilecek bir plandır. İnşallah en yakın zamanda 1/1000 ruhsatlarınızı vermiş olacağız. Tapusunu alan kardeşimizin imarla alakalı en ufak şüphesi olmasın” dedi. Ümraniye’nin İstanbul’un en modern ve en kıymetli bölgesi olacağını belirten Başkan Hasan Can, “Bir kez daha Şehit Karmil İmam Hatip Ortaokulu Ek Binasının ve tapularınızın bölgeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda Okul Müdürü Osman Kurban, hizmetlerinden dolayı Başkan Hasan Can’a plaket takdim etti. Başkan Hasan Can, şehit ailesi ve protokolle birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duasının ardından program son buldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23