• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uruguay’da onur ödülü kazandı

Yeniakit Publisher
2017-11-11 12:56:48 -
Uruguay’da onur ödülü kazandı

İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, 7. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienalinde İzmir’e onur ödülü kazandırdı.

Kadının varlığını, hayat vermesini ve ölümünü keçelerle anlatan İzmir Ekonomili sanatçılar, 20 yıl önce ilk kez yapılan Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienalinden Türkiye’ye ödülle döndü. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, 20 yıldır kesintisiz yapılan etkinlikte 75 eserin uluslararası ekipten oluşan jüri tarafından değerlendirildiğini ve çalışmalarının çok beğenildiğini söyledi. Kadını keçe üzerinden oluşturdukları objelerle simgelediklerini belirten Prof. Dr. Adanır, “Keçeye üç boyutlu formlar verdik. Bianelde farklı kültürlere ait tekstil sanatı eserleri yer aldı. Biz de Ana Tanrıça figürlerinden yola çıkarak, keçeyle kadını anlatmak istedik. Günümüzde kadınlar şiddete uğruyor. Oysaki kadının ana tanrıça olduğunu göz önüne sermeyi amaçladık” dedi.

Bianel boyunca büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını aktaran Prof. Dr. Adanır, hem kadının simgelenmesi hem de keçeye üç boyutlu form vermelerinin dikkat çektiğini kaydetti. Prof. Dr. Adanır, “Bu projede kadının ne kadar güçlü bir varlık olduğunu vurguladık. Çalışmamız da bianel jürisinin dikkatini çekti. Türkiye ve kentimizi, Uruguay’da temsil ettiğimiz ve onurlandırıldığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23