• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uydu fotoğrafına örgüt soruşturması!

Yeniakit Publisher
2014-07-31 07:48:00 - 2014-07-30 22:29:05
Uydu fotoğrafına örgüt soruşturması!

Paralel devlet yapılanması, isteyen herkesin internet üzerinden ulaşabileceği İsrail Konsolosluğu’nun uydu fotoğrafını suç saymış. Paralel devlet yapılanması; hayali Selam Terör Örgütü soruşturmasında şüphelilerden Hüseyin Avni Yazıcıoğlu’nun ev, iş ve bilgisayarında İsrail Konsolosluğu’nun uydu fotoğrafının bulunmamasına rağmen örgütün İsrail Konsolosluğu fotoğrafı bulundurarak suç işlediğini iddia etti

Paralel devlet yapılanması, isteyen herkesin internet üzerinden ulaşabileceği İsrail Konsolosluğu’nun uydu fotoğrafını suç saymış. Paralel devlet yapılanması; hayali Selam Terör Örgütü soruşturmasında şüphelilerden Hüseyin Avni Yazıcıoğlu’nun ev, iş ve bilgisayarında İsrail Konsolosluğu’nun uydu fotoğrafının bulunmamasına rağmen örgütün İsrail Konsolosluğu fotoğrafı bulundurarak suç işlediğini iddia etti. Basit bir bilgisayar kullanıcısı dahi “Google Earth” uygulaması ile dilediği yerin krokisine anında ulaşabiliyor.

UYDU FOTOĞRAFI ÜZERİNDEN TEKNİK TAKİP!

Söz konusu uydu fotoğrafı üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakanlığı basın müşaviri Osman Sert ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Sefer Turan, Adalet Bakanı Müşaviri Adnan Boynukara, Hilal TV Genel Müdürü Adnan İnanç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un özel kalemi Furkan Torlak, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, TRT Kahire temsilcisi Mehmet Akif Ersoy, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Mustafa İslamoğlu Hocaefendi’nin telefonları dinlendi ve fiziki takip yapıldı!

Hayali Selam Terör Örgütü soruşturmasında şüpheli Kamile Yazıcıoğlu’nun ifadesine ekleme yaparak kocası Hüseyin Avni Yazıcıoğlu’nun bilgisayarında İsrail konsolosluğunun uydu görüntülerinin bulunduğunu iddia etmiş ve uydu görüntüsü bulundurmak soruşturmanın dayanağını teşkil etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ancak, günümüz teknolojisinde en temel bir bilgisayar kullanıcısı dahi tek bir tuş ile istediği yerin uydu görüntülerine ulaşabiliyor. Google’ın uydudan çekilmiş görüntüleri kullanıcılarına sunan Earth uygulaması bu iş için biçilmez kaftan olarak karşımıza çıkarken gizlisi saklısı olmayan bir eylemin sözde terör örgütü soruşturmasına dayanak yapılması da soruşturmanın ciddiyetini ortaya koyuyor.

MONTAJ İFADEYLE SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLMİŞ!

Hayali Selam Tevhid Örgütü adı altında masum insanları terör örgütü mensubu gibi göstermek için başlatılan soruşturmaya dayanak teşkil eden Kamile Yazıcıoğlu’nun ifadelerine montaj yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Kamile Yazcıoğlu’nun, 2011 yılında verdiği ifadesinde ‘kocasının (Hüseyin Yazıcıoğlu) bilgisayarında İsrail konsolosluğunun uydudan çekilmiş krokileri olduğunu’ söylediği iddia edilmiş ve soruşturma derinleştirilmişti. Ancak; İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan’ın verdiği takipsizlik kararında, Kamile Yazıcıoğlu’nun 2011 yılında kendisinden alınan ifadeye ilişkin “Kesinlikle ben böyle bir ifade vermedim” dediği ortaya çıktı.

BEN BÖYLE BİR İFADE VERMEDİM

Kamile Yazıcıoğlu, 2014 yılında Savcı İrfan Fidan’a ifade vermişti. Kamile Yazıcıoğlu, “Eşime ait Laptopta İstanbul Levent’te bulunan İsrail konsolosluğunun uydudan çekilmiş yakın plan krokileri bulunmaktaydı bu krokilerde konsolosluğun sokakları giriş kapıları ve ulaşabilme güzergâhları hakkında detaylı bilgiler bulunuyordu ama yaklaşık bir ay önce bilgisayar çantasının içinde çıktısı alınmış bir şekilde birisine teslim edildi ama ben kime teslim edildiğini bilmiyorum’ şeklinde ifade verdiniz mi?” sorusuna “Kesinlikle ben böyle bir ifade vermedim böyle bir konu geçmedi. Böyle bir konu geçmiş olsaydı hatırlardım. Bu ifadenin neden ve ne şekilde yazıldığını bilmiyorum bu ifade şahsıma ait değildir” şeklinde cevap vermiş.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23