• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vatandaşa 'pes' dedirtti! 2. elde hasar oyunu

Yeniakit Publisher
2017-08-25 17:25:00 -
Vatandaşa 'pes' dedirtti! 2. elde hasar oyunu

İkinci el piyasasında aracın değişensiz olması, 'fiyat kırma politikası' yüzünden neredeyse mekanik sağlığının daha önemli hale geldi.

İkinci elotomobil satışlarında 'hasar' bahane edilerek fiyat kırma durumu can sıkıcı bir hal almaya başladı. Öyle ki, model yılı eski olmasına rağmen 'değişensiz' olduğu için neredeyse yeni modeller kadar fiyat çekilen araçlar var. Hatta 'değeri düşer' korkusuyla birçok kişi aracının kaporta hasarını düzeltmiyor.

MEKANİK SORUN DAHA ÖNEMLİ

Söz konusu hasarlı kaporta parçaları, adından da anlaşılacağı gibi 'mekanik' ya da 'elektronik' aksamla ilgili olmadığından, şaseye zarar gelmediği sürece, aracın asıl işlevi olan 'taşıma' işlevine herhangi bir olumsuz etki yapmıyor. 

Şaseye dikkat!

Çünkü şaseye zarar geldiğinda araçta sürüş güvenliğinin tehlikeye girme, rot balans gibi ince ayarların tutmama tehlikesi ortaya çıkıyor.

'KARALAMA KAMPANYASI'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

A Haber'den Erdinç Özyılmaz ise konuyu otomobil ustalarına sordu. Ustalar, özgünüyle (orjinal) değişen parçanın araca herhangi bir zarar vermediği görüşünde. Üstelik, kaportadaki değişen bahane edilerek fiyat kırma politikası için 'ticari açıdan aracın değerini düşürmek için küçük çaplı bir karalama kampanyası' ifadesi kullanılıyor. Nedeni ise; hasar görüp özelliğini yitiren parça değiştirildiğinde yine aynı işlevi görüyor.

DÜZELTİLEN PARÇA ZAYIFLIYOR

Öte yandan düzeltilen parça tekrar darbe aldığında, direnme kuvveti ilk seferkine göre düşük oluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23