• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vesayet odaklarına müsaade etmeyiz

Yeniakit Publisher
2014-09-02 07:59:00 - 2014-09-01 22:28:21
Vesayet odaklarına müsaade etmeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda 62. Hükümet’in programını okudu.

 Paralel yapı ve çözüm sürecine yer verilen programda İleri Demokrasi, İnsani Kalkınma, Yaşanabilir Mekânlar Çevre, Güçlü Ekonomi ve Öncü Ülke başlıkları yer alıyor. Bugüne kadar büyük bir başarı ile yürütülmekte olan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile çözüm sürecinin taviz vermeden sürdürüleceğini vurgulayan Davutoğlu, geçmişte milli güvenliği tehdit eden vesayet odaklarına müsaade edilmediği gibi son iki yıldır ortaya çıkan vesayet girişimlerine karşı da milli güvenliğin teminat altına alındığını belirtti. 

BÜTÜN KESİMLERİ KUCAKLAYACAĞIZ

Meclis Genel Kurulu’nda 62. Hükümet’in programını okuyan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni dönemde seçilmiş ve güçlü bir Cumhurbaşkanı, seçilmiş ve güçlü bir başbakan ve hükümet olarak halka çok daha etkili bir şekilde hizmet etmenin gayreti içinde olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:  “Küresel kriz ortamında büyümeye devam eden ve milyonlarca insanımıza yeni istihdam imkânları sunan ekonomimiz temel önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Yeni Türkiye’nin güçlü ekonomisi, güven ve istikrar içinde çok daha rekabetçi ve yenilikçi bir zeminde 2023 Hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir. Çözüm süreci başta olmak üzere ülkemizin iç meselelerinin çözümüne yönelik güçlü adımlar kararlılıkla atılacak, millet olarak dünyadaki yarışta konumumuz güçlendirilecektir. Milletimiz, odağında, çokluk içinde birlik ve kardeşlik olan büyük bir medeniyetin mirasçısı ve taşıyıcısıdır.  Bir yandan ekonomik ve sosyal politikalarımızı etkili bir şekilde uygularken, diğer yandan nereden gelirse gelsin, ülkemizin bu kutlu yürüyüşünü akamete uğratmaya çalışan ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden eski ve yeni tüm vesayet unsurlarıyla mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz.  AK Parti iktidarıyla birlikte devlet büyük bir restorasyondan, ihya sürecinden geçti. AK Parti hükümetlerinin dirayeti devlette karar alma yeteneğini geliştirdi. Fakat, şimdi o geçmiş vesayetler bittikten sonra yeni vesayet türleri çıkmaya başladı. Ancak, kimden kaynaklanırsa kaynaklansın ve hangi niyetle olursa olsun devlet otoritesinin parçalanmasına yönelik hiçbir faaliyete asla izin vermeyeceğiz.”

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Toplumu siyasetin öznesi kılmak için, siyaseti ve toplumun iradesini rehin alan vesayet sistemine karşı aktif bir mücadele yürüttüklerini belirten Davutoğlu, “Yeni dönemde demokrasimiz artık yeni bir evreye geçiyor. Temsili demokrasimizi siyasi ve demokratik katılım ile taçlandırmak bu dönemdeki ana hedefimiz olacaktır. İktidarımız döneminde, topluma kimlik dayatmadığımız gibi, daha önce izlenen ret ve inkâr siyasetini de sona erdirdik. Hiçbir insanımızın kendisini dışlanmış veya ikinci sınıf hissetmediği, kapsayıcı ve evrensel değerlere dayalı bir vatandaşlık anlayışı içerisinde birliğimizi ve bütünlüğümüzü pekiştiriyoruz. Bütün etnik, mezhebi ve dini kesimlere, başörtülü veya başı açık, köylü veya şehirli, kadın veya erkek, yoksul veya zengin, şu veya bu siyasi görüşten tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede duruyor, her bir bireyin temel hak ve özgürlüğünden en ileri derecede yararlanacağı bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Yeni Türkiye yolunda hedefimiz; etnik kimliği, mezhebi ve inancı ne olursa olsun herkesi kucaklayan, onları eşit vatandaşlık ile evrensel ilkeler ve değerler temelinde demokratik bir ortak yaşam bilincine ulaştıran bir anlayışın hayata geçirilmesidir.” diye konuştu.

ÖNCELİKLİ KONU: YENİ ANAYASA

AK Parti hükümetlerinin programlarında, ağırlıklı olarak üzerinde durduğu konulardan birisinin Yeni Anayasa olduğunun altını çizen Davutoğlu,  “Milli iradeye rağmen üretilen ‘kırmızı çizgiler’ anlayışının, Yeni Anayasa için engelleyici bir faktör olarak gösterilmesini kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

FİLİSTİN’E DESTEĞİMİZ SÜRECEK

İsrail’le ilgili ilişkilere de değinen Davutoğlu, “İsrail’in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak Mart 2013’te özür dilemesinin ardından başlayan normalleşme sürecinde ilerleme kaydedilmesi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve başta Gazze olmak üzere uyguladığı kısıtlamaları sona ermedikçe mümkün olamayacaktır. Filistin’de son dönemde yaşanan gelişmelerin yol açtığı insanlık dramının sona erdirilmesi ve bölgede sürdürülebilir bir barış sağlanması doğrultusundaki aktif çabalarımız, Türkiye’nin Filistin ulusal birlik hükümetine yönelik güçlü desteği önümüzdeki dönemde de devam edecektir.” dedi.

AK Parti Hükümetleri döneminde dış politikanın anlamını değiştirdiklerine dikkat çeken Davutoğlu, “Ülkemiz demokrasi ve insani kalkınma boyutlarındaki dönüşümü ile bugün bölgesinde ve dünyada örnek durumdadır. Bu başarıların dönüştürücü etkileri sınırlarımızın ötesine taşmaktadır” dedi. 

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23